изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:34 EEST
Разбиха ислямистки сайтове на български, зовели за държава на Шериата    
Ред и сигурност

При съвместните действия на служители от НСС, ГДБОП-НСП и Столична следствена служба бяха разкрити два сайта в интернет, чрез които се е проповядвал радикален ислямизъм и религиозна омраза и ненавист, съобщиха от пресцентъра на МВР.



Усилията на служителите от двете служби на МВР бяха насочени към максимално бързо установяване на престъпната група, администрираща сайтовете, в които се пропагандира промяна на конституционно установения ред в страната и замяната му с така наречената Държава на Шериата.

Всички действия по време на акцията се контролират и наблюдават от Софийска градска прокуратура. В помощ на операцията се включиха и психолози от “Института по психология” на МВР.

По случая са задържани четирима, които са свързани с учредения през 2006 година “Съюз на мюсюлманите в България”.

51-годишният А.Х. е лидер и водеща фигура в незаконната дейност, маскирана зад регистрирания по българското законодателство съюз.

Той е свързан с йорданския гражданин Ахмад Муса, който беше експулсиран от страната ни през 2000 година за създаване на структура на ислямската радикална организация “Мюсюлмански братя”.

Другият задържан по време на акцията е 51-годишната А.Д., която е духовна съпруга на А.Х. Нейната задача е била да събира материали от чеченски сайтове, след което да ги превежда на български език и да ги публикува на специализирания сайт.

Задържан е администраторът на единия от сайтовете -27-годишният М.А. и 37-годишната М.Г.

Жената, повлияна от проповедите на А.Х. е приела исляма и е създала друг ислямистки сайт, в който се пропагандират уахабизъм - идеологията на съвременния тероризъм и идейна основа на организацията “Ал Кайда”.

В публикуваните текстове се проповядва радикална форма на “джихад”- свещена война срещу всички, неприели исляма за своя вяра.

В сайта се призовават мюсюлманите в целия свят да подпомагат войната с неверниците чрез физическа сила, пари и оръжие.

Служителите на НСС и ГД БОП са насочили усилията си към постоянно наблюдение на българското интернет пространство, за да не бъде допусната възможността то да се превърне в проводник на терористични идеи, религиозна омраза и нарушаване на установения в страната траен етнически мир и религиозна толерантност.

На задържаните е наложена мярка за неотклонение за 72 часа. По случая е образувано следствено дело в Столична следствена служба. Работата за установяване на други съпричастни към престъпната дейност продължава- съобщават от НСС и ГДБОП.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Разбиха ислямистки сайтове на български, зовели за държава на Шериата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди