изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:38 EEST
Самоубилият се служител на НСО не е имал конфликти в службата    
Ред и сигурностСофия. Служители на Столична дирекция „Полиция” са открили прострелян служителя от Националната служба за охрана старшина Стойно Георгиев Димитров в лек автомобил, собственост на баща му.

Стойно Георгиев Димитров в лек автомобил, собственост на баща му. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Национална служба “Охрана”. Старшина Стойно Димитров работи в НСО като автомонтьор. В службата Димитров е от 1997 год. През 1998 год. е повишен в звание „старши сержант”.
През 2001 год. е повишен в звание „старшина” , а в края на същата година е преназначен на длъжност „старши технически сътрудник”.
Оценката за неговата работа е положителна и се приема като един съвестен служител.
В службата няма конфликти. През вчерашния ден е изпълнявал добросъвестно служебните си задължения. Няма наложени наказания.
Старшина Димитров няма зачислено служебно оръжие. Известно, е че през 2005 г. е закупил лично оръжие. Семеен с две деца.
Уведомил е прекия си началник, че живее разделен от семейството си.
Причините за възникналия инцидент се изясняват от провеждащите се следствено – процесуални действия от страна на МВР.

Самоубил се е служител на НСО
21 февруари 2007 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Мъж се е самоубил тази сутрин около 7,45 часа. Инцидентът е станал в кв. "Хаджи Димитър". По първоначална информация мъжът е бил служител на Националната служба за охрана (НСО), научи репортер на Агенция “Фокус”.
От МВР заявиха, че не дават информация за самоубийства и препратиха случая към НСО. Шефът на НСО ген. Румен Миланов не потвърди информацията и заяви, че по-късно ще има информация по случая.
Очаквайте подробности.


Агенция “Фокус”
На 15 ноември 2006 г. Божидар Дойчев, ръководител на отдел "Архиви и тайни досиета" в Националната разузнавателна служба (НРС) е намерен мъртъв. Информацията е потвърдена от официалните власти на 17 ноември 2006 г. Тогава военно окръжният прокурор Спас Илиев съобщава, че трупът на Божидар Дойчев е намерен в кабинета му с пистолет в устата.

На 13 октомври 2006 г. се самоубива бившият министър на вътрешните работи Любомир Начев. Той се е прострелял смъртоносно с пистолет.
Любомир Начев е бил вътрешен министър в кабинета на Жан Виденов. Самоубийството е станало в Карнобат, Бургаска област, в дома на майка му, където 52-годишния Начев често ходел през последните години. Наскоро, при пътуване с влак за Карнобат, Любомир Начев е загубил куфарче с лични документи и материали по дело, по което е бил адвокат.

На 11 октомври 2006 г. служител на "Гранична полиция" е намерен обесен в дома си. Тялото на 45-годишния Н.П. е намерено на тавана на семейната му къща в с. Падеж. За инцидента е съобщил бащата на починалия. При направения оглед на местопроизшествието полицаите не са установили следи от насилие по трупа. Вероятно се касае за самоубийство. По случая е образувано дознание, уведомена е и РГС - Кюстендил, чиито служител е бил Н.П.

На 10 октомври 2006 г. в дома си се самоубива началникът на сектор “Интелектуална собственост” в ГДБОП - Бойко Николов. Николов се е прострелял смъртоносно около 5 часа сутринта. В жилището е била и съпругата му. Николов е бил пред пенсия, а в последните няколко месеца в болнични, защото е страдал от тежко заболяване.

На 1 юли 2006 г. вечерта служител на варненското областно звено “Арести" се е прострелял в главата със служебния си пистолет. Инцидентът с Недко И. (52 г.) станал в дома му в с. Ветрино. Мъжът бил открит да лежи в една от стаите в съзнание. Лявата половина от лицето му била раздробена, а окото му - отнесено от куршума. Полицаят бил откаран до спешния център на „Св. Анна", после го преместили във Военноморска болница. Недко е бивш служител на ведомствената охрана на девненските заводи. Според негови колеги в последно време имал лични проблеми, бил емоционално неуравновесен.

На 9 март 2005 г. лейтенант Камен Ангелков, командир на граничния взвод в Трън, е открит с огнестрелна рана в слепоочието. Трупът му е намерен от негови колеги край село Врабча.

На 6 март 2005 г. 35-годишният шеф на Магистрална полиция към РДВР-Велико Търново капитан Васил Кабаиванов се е застрелял в главата с личния си пистолет „Макаров" в бащиния си дом в Павликени.
Офицерът оставил предсмъртно писмо. Върху посланието от две страници лежали венчалната му халка и златен пръстен. Причините, които са подтикнали капитан Кабаиванов към самоубийство, се изясняват. Той е оставил две момиченца сирачета. Напоследък отношенията със съпругата му Милена били обтегнати. Преди време тя разбрала, че полицаят има връзки с други жени.

На 1 март 2005 г. 35-годишният сержант от Брезник Васил Василев се е прострелял в слепоочието и почива на място. Васил Василев опрял дулото на служебния си пистолет "Макаров" в слепоочието и натиснал спусъка. Когато колегите му дотичали, той вече бил мъртъв. Васил Василев работел до 2000 г. в Криминална полиция-Перник, направление "Наркотрафик", но след заболяване от диабет се преместил в РПУ-Брезник.

На 7 ноември 2004 г. дознателят в РПУ -Твърдица Иван Драгнев /38г./ се е прострелял в сърцето. Починалият е оставил писмо до близките си, в което ги молел да не търсят виновни за смъртта му, защото сам е взел решение да посегне на живота си. Дознателят не е имал служебни проблеми, близките му също недоумяват каква е причината за случилото се. Според полк. Григоров Драгнев бил намерен от тъста си.

На 29 октомври 2002 г. се самоубива пред вилата си в село Стойчевци началникът на Икономическа полиция подполковник Цветан Едрев. Куршумът е минал през мозъка и е засегнал целия череп. Едрев е бил откаран в болницата в кома. Направена му е животоспасяваща операция, но поради голямата загуба на кръв лекарите не дават гаранция за живота му.

На 11 април 2002 г. 42-годишният полицай Емил Йорданов направил опит да се самоубие и по-късно умира в болницата в глад Плевен. Йорданов се е прострелял със служебния си пистолет “Макаров” пред очите на продавачката в магазин за продажба на дрехи втора употреба в Плевен. Според информация на живущи в жилищната кооперация в съседство, полицаят е имал лични отношения с жената и я е посещавал ежедневно. Несподелени чувства и лабилна психика са най-вероятната причина за предприетата крайна стъпка от Йорданов. Той е бил служител във Второ РПУ в Плевен.

На 19 октомври 1995 г. в София в бил намерен трупът на главен сержант Иван Ангелов от РУ-Транспортна полиция. Ангелов се е самоубил със служебното си оръжие, установили следователите при огледа в жилището. Полицаят, който работел на централната жп гара, оставил предсмъртно писмо. В него се обяснявало, че слага край на живота си заради лични проблеми.

 


Сходни връзки

Самоубилият се служител на НСО не е имал конфликти в службата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди