изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:55 EEST
Словакия нарече ”престъпници” осъдените в Либия    
По света
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е заявил за словашкото национално радио, че е предал писмо на Кадафи лично от словашкия президент, в което освен положението на жертвите, заразени с вируса на СПИН, се разглежда и каузата на „престъпниците", изправени пред либийския съд.


Това съобщиха БНР и БНТ, които се позоваха на словашките медии. Българският посланик в Словакия Огнян Гърков е реагирал остро на разгласеното съобщение, като е заявил, че просто не вярва Фицо да е нарекъл българските сестри и палестинския лекар "престъпници". Казвам това като посланик на България, но и като гражданин, отбелязал Гърков. Дипломатът допълнил, че вярва в помощта на САЩ и на ЕС, включително и на Словакия. Накрая изтъкнал своето убеждение, че в тази кауза правителството на Словакия ще подкрепи България. Премиерът на Словакия е на официално посещение в Либия и беше приет от либийския държавен глава Муамар Кадафи вчера, съобщи ДЖАНА. Роберт Фицо похвали Кадафи за усилията му за насърчаването на мира и за разрешаването на конфликтите в Африка. Словашкият премиер е изразил интереса на Словакия да работи съвместно с Либия по въпроси, представени в Съвета за сигурност на ООН и по всички други въпроси, отнесени до международни организации. Премиерът е изразил възхищението си от голямото развитие на Либия, отбелязва още ДЖАНА.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Словакия нарече ”престъпници” осъдените в Либия | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Словакия нарече ”престъпници” осъдените в Либия
Автор: Anonymous да 2007-02-23 @ 11:23 EET
Не ви ли прави впечатление, че президентът Георги Първанов и премиерът  Сергей Станишев пак мълчат? Тези момчета си играят със съдбата на осъдените на смърт български медицински сестри. Нали на тях им прилича с най-високия си ранг в страната да отговорят на "приятелските словашки президент и премиер". 
Словакия нарече ”престъпници” осъдените в Либия
Автор: Anonymous да 2007-02-23 @ 11:27 EET
Проверете дали Роберт Фицо не е от левицата, може би затова сега Георги Първанов и Сергей Станишев мълчат, както и при вота в ЕС, когато социалистите гласуваха да бъдет закрити  ІІІ и ІV блок на АЕЦ "Козлодуй"

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди