изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:57 EEST
Руската група МИАН влиза на пазара на имоти у нас    
Икономика

Руската група за имоти "Московска инвестиционна агенция за недвижимости" (МИАН) навлиза на пазара у нас, съобщиха от компанията. Първият й проект е строителството на офис център в София. Той ще бъде с разгърната застроена площ от 24 хил. кв.м. Руснаците са купили половин хектар земя за 10 млн. евро с разрешение за строеж. Плановете са строителството да започне скоро и да приключи в края на 2008 г.



В момента компанията избира партньорите си, с които ще реализира проекта - банка, строителна и застрахователна компания, е посочено в съобщението. В момента има засилено търсене на офиси, което превишава предлагането с от 20 до 40%, според различните агенции на пазара. Проблемът е, че готовите продукти на пазара са твърде малко за разлика от обявените за реализация проекти, които са на фаза изграждане. По данни на международната консултантска компания "СБ Ричард Елиъс" в момента в София има около 530 хил. кв.м офис площи. Месечните наеми варират от 10 до 20 евро за квадратен метър в зависимост от местоположението и класа на офиса.


МИАН ще открие свое представителство в България, заявява генералният директор на групата Сергей Озеров. По думите му страната ни има добър потенциал и перспективи за висока доходност от вложения в търговски недвижими имоти. България има блогоприятен инвестиционен климат, изгодно географско разположение и развита инфраструктура, а освен това от 2007 г. е и член на Европейския съюз, заявява Озеров.


Групата МИАН е образувана през юни 2004 г. след преструктуриране на бизнеса на агенцията за имоти, която е на пазара от 1995 г. Компанията оказва услуги във всички сегменти - от консултации до строителство и продажба на имоти. Специализирана е в строителството на жилищни имоти и офиси от най-висок клас А. Над 90% от оборота на компанията идва от инвестиционните й проекти, а останалите от отдаването на бизнес имоти под наем. МИАН управлява активи за над 900 млн. долара. За тази година групата очаква оборотът й от инвестиционни проекти да нарасне с над 47% в сравнение с миналата година. Приходите й за 2006 г. от такива проекти са били около 190 млн. долара. Дъщерната й компания "МИАН - Инфо" се занимава и с телекомуникационни услуги. http://www.comfort.bg

 


Сходни връзки

Руската група МИАН влиза на пазара на имоти у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди