изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-09-27 @ 06:29 EEST
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И АММР ОТБЕЛЯЗВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА НОВИТЕ СЪДИЛИЩА-МОДЕЛИ    
Новини

Членове на ВСС ще присъстват на церемонията по обявяване на съдилищата в Добрич и Варна за съдилища-моделиЧетири български съдилища ще бъдат обявени за най-новите съдилища-модели на Американската агенция за международно развитие (ААМР) в присъствието на членове на Висшия съдебен съвет и директора на мисията на ААМР в България. Церемонията ще се проведе на 28 февруари от 10:00 часа в зала “Семинарна” на комплекс “Ривиера” във Варна. В стремежа си да укрепят върховенството на закона, Окръжният и Районният съд в Добрич и Окръжният и Районният съд във Варна отдадоха повече от година на интензивни усилия по Плановете за подобряване на работата си, за да постигнат статута на съдилища-модели. От 11:30 часа в зала “Семинарна” ще се проведе пресконференция, посветена на постиженията на четирите съдилища-модели и текущите дейности за разпространението на Плана за подобряване на работата на съда и в други български съдилища. 

В церемонията ще участват Майкъл Фриц, директор на мисията на ААМР, и съдия Кен Стюарт, директор на Инициативата за укрепване на съдебната система на ААМР. Те ще отбележат работата на новите съдилища-модели за постигане на по-голяма откритост, прозрачност и ефективност. Съдия Панайот Генков, председател на комисията “Съдебна администрация” на ВСС, и съдия Виолета Бояджиева, председател на Апелативен съд – Варна и член на ВСС, ще се обърнат към участниците с поздравления. Плакетите, отбелязващи признаването на съдилищата за модели, ще бъдат приети от Ванухи Аракелян - председател на Окръжен съд Варна, Милен Славов - председател на Районен съд Варна, Енчо Енчев - председател на Окръжен съд Добрич, и Веселин Монов - председател на Районен съд – Добрич.

Двудневната церемония на практика ще започне на 27 февруари  (вторник) със срещата на председателите на 32-те съдилища-модели и съдилища-партньори на ААМР в Добрич. На срещата ще се обсъди текущата работа по Плана за подобряване на работата на съда, новите инициативи с Националния институт на правосъдието и ВСС, както и законодателни въпроси във връзка със съдебната власт. В сряда церемонията ще продължи във Варна.

Със съдилищата във Варна и Добрич общият брой на съдилищата-модели на ААМР става 21. Конкретните постижения по Плана за подобряване на работата са резултат от прилагането на повече от двадесет цели за подобряване на съдебната администрация. Сред областите, в които се работи, са създаването на общи деловодства и регистратури за предоставяне на услуги на принципа “обслужване на едно гише”, стратегии за намаляване забавянето на делата, модел за подбор и наемане на кадри, изграждане на информационни центрове в съдебните палати, подробни Интернет-страници на съдилищата, прилагане на принципа на случайно разпределяне на делата, за да се гарантира справедливост, както и текущи обучения за магистратите и съдебните служители. НДТ

 

 


Сходни връзки

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И АММР ОТБЕЛЯЗВАТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА НОВИТЕ СЪДИЛИЩА-МОДЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди