изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:59 EEST
ДОБРИЧ ОЧАКВА ДА ВЛЕЗЕ В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ С ТРИ ОБЕКТА    
НовиниСледващите два дни - вторник и сряда, в столицата ще се проведе семинар по Демонстрационния проект за обновяване на жилищни сгради, който е пилотен за 18 общини в страната. Една от тези общини е и Добрич, като очакванията са градът ни да има три одобрени обекта в отделните категории.

Това съобщи за НДТ Павлина Богданова от Националния център за професионално обучение, партньор по проекта на община Добрич. Припомняме, че той се осъществява от кметствата по места, МРРБ и ПРООН. Неговата цел е да се направи пълно обновяване и саниране на жилищни сгради, като част от финансирането е безвъзмездно, а част от средствата се заплащат от живеещите в сградата. Филипова добави още, че добричлии са проявили голям интерес към възможността жилищните сгради да бъдат санирани. По време на семинара ще бъде направена и презентация на единствената в страната сграда, която е изцяло санирана - това е общежитието, ремонтирано от "Жилфонд-инвест" по ул. "Калиакра". Крайният срок за представяне на обектите за саниране е 10 март.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ОЧАКВА ДА ВЛЕЗЕ В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ С ТРИ ОБЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди