изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:48 EEST
ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ - С ОТЛИЧИЯ    
ОбразованиеДецата от Школата по изобразително и приложно изкуство към ОДК „Малкият принц" за пореден път подготвиха изложба под зоркия поглед на своята ръководителка Виолета Янкова. За трета поредна година над 40 деца ръчно изработиха и моделираха от червен и бял конец традиционните мартенички. Това съобщи Дияна Илиева - зам.-кмет на община Тервел.

От общината добавиха още, че на 20 февруари в сградата на музея е била организирана и Изложба-базар, на която са се предлагали ръчно изработени мартенички, а със събраните средства ръководителката на децата осигурява част от консумативите и материалите за работа им.
Талантливите деца са взели участие и в организирания от Партията на българските жени Национален конкурс за детска рисунка „Децата на България за Европа", посветен на приемането на България в Европейския съюз. Конкурсът се проведе на 20.01.2007 год. в „Стария град" - Пловдив. Средствата от продажбата на детските рисунки се дават като дарение на тамошния Дом за сираци. С награда за фантазия във втора възрастова група (11-14 год.) беше удостоена Недялка Тончева Томова. Талантливата малка художничка получи грамота от Партията на българските жени и мобилен телефон „Siemens". Рисунката на тервелчанката Недялка Тончева беше оценена на 40,00 лв. и закупена, а сумата бе дарена на децата, лишени от родителски грижи.
Ръководителката на Школата Виолета Янкова сподели, че децата скоро завършили своите рисунки, с които ще участват в Национален конкурс за детска рисунка по повод Трети март. Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката и Историческия музей в гр. Плевен. Около 40 рисунки от тервелски деца ще бъдат изпратени за участие в конкурса.
 


Сходни връзки

ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ - С ОТЛИЧИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.51 секунди