изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:47 EEST
ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА - ВЕЧЕ ИЗЯДЕНИ    
НовиниТова заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов

380 млн. лв. тази година са предвидени в бюджета за републиканска пътна инфраструктура. Това каза при визитата си вчера в Добрич министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Той добави още, че в момента в министерството се прави разпределението на средствата, като значителна част от тях щели да отидат за разплащане за извършени вече строителни работи през миналата година. Според него обаче, това щяло да се компенсира със старта на оперативната програма за регионално развитие, по която ще се усвояват средства за републиканска пътна мрежа II и III клас. Той добави още, че на свое заседание на 1 март правителството трябва да приеме шестте оперативни програми, по които реално вече ще се усвояват средствата от Кохезионния и структурните фондове, а до 6 март те да бъдат изпратени за съгласуване в ЕС, заедно с националната референтна рамка. "Със старта на оперативната програма за регионално развитие ще може в края на март и общините да подават свои проекти за републиканска пътна мрежа" - каза още Гагаузов.
Министърът обяви още, че се водят преговори с ЕБВР, тя да финансира предпроектните проучвания на магистралите "Хемус" и "Струма", за да може в края на годината да се даде ход на процедурите за даването им на концесия. Министърът добави, че през тази година ще бъдат изградени още 20 км от магистрала "Марица".
 


Сходни връзки

ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА - ВЕЧЕ ИЗЯДЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди