изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:06 EEST
ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ "ОБРАЗИ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО"    
КултураИзложба, посветена на националния празник на България - 3-ти март, е подредена в Художествената галерия в Добрич и се реализира съвместно с Регионалния исторически музей. Експозицията е под наслов "Образи от Възраждането".

Галерията представя творби на български художници, пресъздали образите на Апостола на свободата Васил Левски, на Христо Ботев, Бачо Киро, Матей Преображенски, Стефан Караджа и др. Изложбата е с образователен характер и подробни анотации запознават с живота и делото на героите, съобщиха от галерията. Представени са скулптурни портрети от Никола Богданов, Асен Попов, Минка Христова, както и живописни платна от Наум Хаджимладенов, Петър Петров, Иван Манойлов, Мара Цончева и др. Под наслов "Реликви, свързани с Руско-турската освободителна война и Добруджа" музеят представя униформи на опълченец, руски генерали, лични вещи на опълченци, бойни отличия и оръжия.Изложбата ще бъде на вниманието на жителите и гостите на града в продължение на месец. Освен това, по предварителна заявка галерията предлага на посетителите мултимедийна презентация за големия възрожденски художник Димитър Добрович.
 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ "ОБРАЗИ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди