изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:33 EET
ДКЕВР: ЦЕНАТА НА ВОДАТА В ДОБРИЧ - ПО-ВИСОКА С 0.18 ЛВ.    
НовиниВчера се проведе заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, на което бе решено, че от 1 март цената на водата в Добрич ще бъде 1.81 лв. с ДДС, като в тази сума влизат и таксите за канал и пречистване. Комисията не уважи  внесеното предложение на "ВиК" - Добрич, с което се искаше цената на водата за населението да стане 2.24 лв.

Потърсихме за коментар управителя на дружеството в Добрич Величко Василев, който заяви следното: "Просто нямам коментар. Има решение и ние сме длъжни да го изпълним, но мога да добавя само, че във фирмата работят 460 души с минимална заплата. Увеличението е в рамките само на 7 %. Цената на водата става 1.30 лв., таксата за отвеждане до мръсен канал от 7 стотинки вече ще е 9 стотинки, а таксата за пречистване от 0.07 лв., става 0.12 лв. Тези стойности са без ДДС. Реално сметки с новите цени на водата гражданите ще започнат да плащат в началото на април."
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов при вчерашната си визита в Добрич заяви по отношение на ВиК-дружествата, че според него при формирането цената на водата в цялата страна трябва да е еднаква. "Така, както Добруджа произвежда най-хубавото зърно и всички ядат хляб на еднаква цена, или с много малка разлика, то така трябва и водната цена да е усреднена за страната. При хляба и водата няма социализъм, няма капитализъм". В тази връзка министърът добави, че се подготвя и нов законопроект за ВиК-тата. Общо 9 млрд. лв. били необходими, за да бъде приведен в добро състояние водният сектор у нас. Това показало проучване на Световната банка, добави Гагаузов. "За предстоящите 7 години обаче, за сектора по оперативни програми у нас ще дойдат 2-2.5 млрд. лв., което е крайно недостатъчно. Именно и затова се обмисля стартирането на публично-частни партньорства във водния сектор" - добави още Гагаузов.
 


Сходни връзки

ДКЕВР: ЦЕНАТА НА ВОДАТА В ДОБРИЧ - ПО-ВИСОКА С 0.18 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди