изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:58 EET
НАД 3000 СА БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ    
Общество9.37 процента е равнището на безработицата през януари в региона, обслужван от дирекция "Бюро по труда"-Добрич, съобщиха оттам. 7 237 е броят на лицата, като се отчита увеличение с 924 души в сравнение с декември.

3257 души са безработните в община Добрич, като в областния град равнището на безработицата е най-ниско - 6.1 на сто, сочи статистката.
Ръстът на безработицата през зимните месеци е типично за този период на годината и е свързано с ограничените възможности на местната икономика, извън сезонните дейности, коментират от ДБТ. В сравнение с месец януари на 2006 г. обаче се отчита намаление на безработицата.
672 лица са започнали работа през месец януари, съобщиха още от дирекцията. Започнала е реализацията на одобрените проекти по програмите "От социални помощи към осигуряване на заетост", "Асистенти на хора с увреждания", разкрити са работни места за лични асистенти и за театрални специалисти по програмата "Мелпомена".
От ДБТ съобщиха още, че във фирмите от региона, които ползват финансиране от държавния бюджет по мерки за заетост, са работили 271 лица от различни рискови групи. Става дума за младежи до 29 г., трудоустроени лица, продължително безработни лица, хора без опит в професията за стажуване и др.
 


Сходни връзки

НАД 3000 СА БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди