изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:08 EEST
ДЕЦА ОТ ПАСКАЛЕВО ИЗПРАЩАТ МАРТЕНИЦИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА    
Общество27 мартеници - за всички държави членки на Европейския съюз, са изработили възпитаници на ОУ "Димитър Минчев" в добричкото село Паскалево.

 Те ще бъдат изпратени в Европарламента и ще бъдат дарени на представителите на всяка една от страните. Децата потърсиха съдействието на в. "Нова добруджанска трибуна", за да ги свържем с евродепутата на България д-р Антония Първанова, която да ги предаде на колегите си.
Идеята възникнала в Европарламента в училището в с. Паскалево. Както НДТ писа, той бе изграден през януари във връзка с присъединяването ни към ЕС. Тогава бе избран и еврокомисар - осмокласничката Кристина Стефанова. Децата са изработили символите за здраве в часовете по изобразително изкуство и по труд и техника и в полуинтернатните групи. Те са поставени на картата на България, на която на английски език е написана легендата за мартеницата. Искаме така представителите на европейските страни да се докоснат до културата на нашата родина, сподели Кристина Стефанова.  
Кристина разказва, че отговорността й като еврокомисар е много голяма. Задължението й е всеки петък да събира впечатленията на съучениците си през седмицата, техните предложения, оплаквания. Родители също се обръщат към нея, а и тя към тях - когато някое дете не се държи добре. Иначе в свободното си време Кристина обича да спортува - да играе волейбол и баскетбол. Любимият й предмет е геометрията, смята да продължи образованието или в икономиката, или в туризма.
Много съвестно си пое задачата като еврокомисар, каза за Кристина директорът на ОУ "Димитър Минчев" Цанка Райкова. Тя сподели още, че децата от Европарламента са много инициативни, имат интересни идеи. Кристина ми е връзката между учител и ученик, допълни директорката. Тя разказа, че 90-95 процента от учениците в Паскалево са от ромски произход. Но пък сред тях имало няколко амбициозни деца, които дърпали и останалите напред. Цанка Райкова се обръща чрез вестника ни за съдействие - към компетентните в писането на проекти хора, които биха им помогнат да кандидатстват пред различни еврофондове. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ПАСКАЛЕВО ИЗПРАЩАТ МАРТЕНИЦИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди