изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 16:05 EET
БСК ще помага за внос на работници от страни извън ЕС    
ИкономикаБългарската стопанска камара предлага нова услуга за работодатели - тя ще посредничи при внос на квалифицирана работна ръка от страни извън ЕС.  Камарата предлага възможности за  набиране на средно и високо квалифицирани работници от Македония, Албания и Молдова, както и на специалисти от Индия, Филипините, Виетнам и Бангладеш.


Работодателите, които желаят да се възползват от услугата, трябва да попълнят регистрационна форма, в която се описват основните задължения на позицията. Работодателят трябва да посочи броят и квалификацията на търсените кандидати, както и заплащането, което може да осигури. БСК ще проверява подадените документи и ще предоставя биографии на подходящите кандидати. Работодателите ще имат възможност да избират между алтернативни кандидатури на чужди работници.

Камарата ще предлага помощ и на български работодатели с персонал на територията на друга държава, като ги съветва за социално-осигурителните права. Комплексното обслужване ще включва и подготовка и идготвяне на изисквани в ЕС документи.

Експертите на БСК припомнят, че в европейското социално-осигурително законодателство е установено общото правило осигурителните вноски да се внасят в държавата-членка, на чиято територия лицето работи, в размера, определен от съответната държава, независимо че седалището или мястото на стопанска дейност се намират в България. От тази обща норма обаче са установени редица изключения, които позволяват внасянето на осигурителните вноски в България, в определения съгласно българското законодателство размер, дори и когато наетите лица работят на територията на ЕС.

http://www.karieri.bg/

 


Сходни връзки

БСК ще помага за внос на работници от страни извън ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди