изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:34 EET
ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРОВЕРЯВА СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ    
НовиниПрез месеците март, април и май ще присъстваме постоянно на строителните обекти в Добричка област. Това заяви вчера инж. Младен Мартинов, който оглавява дирекция "Областна инспекция по труда".

Той коментира, че през последните две години в нашия регион постоянно се увеличава броят на строителните обекти. Инж. Мартинов припомни също, че днес стартира национална кампания на Инспекцията по труда, която ще бъде реализирана и в нашата област. Тя е насочена към контрол по спазване разпоредбите на Кодекса на труда, свързани със заплащането на труда и полагането на извънреден и нощен труд. Става дума за отраслите  "Сухопътен транспорт", "Хотели и ресторанти", "Производство на облекло" и "Производство на текстил" и в малки и средни предприятия от други икономически дейности. Акцент при проверките се поставя върху оформянето на трудово-правните отношения, но ще се проверява и за спазването на безопасни и здравословни условия на труд.
Между 7 и 10 служби по трудова медицина има в момента на територията на Добричка област, каза още инж. Младен Мартинов и добави, че има още какво да се желае по отношение на тяхната работа.
 


Сходни връзки

ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРОВЕРЯВА СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРОВЕРЯВА СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ
Автор: Anonymous да 2007-03-01 @ 19:05 EET

Моля се на инспекцията да направи проверка на работещите в селското стопанство през летния сезон.Тогава ще се види с какво работно време се работи и  какви заповеди се издават на работещите през събота и неделя.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди