изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:08 EET
УВЕЛИЧИХА КАПИТАЛА НА "ТИХ КЪТ" АД ЧРЕЗ АПОРТНА ВНОСКА    
Икономика

Боряна БОЖИДАРОВА: Увеличен бе капиталът на дружеството с общинско участие “Тих кът” АД чрез апортна вноска на 12 дка от Дамбата след Двореца. Това стана вчера на редовно заседание на Общинския съвет в Балчик.



Причината за апорта е, че са необходими още средства за строителството на бъдещия комплекс “Тих кът”. Според разчетите на “Албена” АД, която е съакционер с 60% дял, са нужни 30 млн. лева. На заседанието стана ясно, че след включването на земята в акционерното дружество вещи лица ще направят оценка за стойността й, след което “Албена” АД ще внесе съответната сума в капитала на дружеството.

Същевременно държавата подготвя одържавяване на общински имоти със Закона за Черноморското крайбрежие, който е внесен на второ четене в парламента. Това коментира на вчерашното заседанието на общинския съвет кметът на Белия град Красимир Михайлов. Кметът уточни, че според сегашния закон инженерните съоръжения са общинска собственост, но в проектозакона за Черноморието се предвижда брегоукрепителните съоръжения, по думите му апетитни места, да станат държавни.

Община Балчик има 65 декара такава земя и ако общинският съвет не се разпореди с нея, има опасност това изобщо да не се случи, каза още кметът Михайлов. Общинските съветници оцениха думите му, но някои прецениха, че тези 12 дка, които ще се апортират, са много скъпи.

Тази апортна вноска на община Балчик е трета поред. При учредяването на дружеството между “Албена АД” и Община Балчик съответно с дялове 60% към 40%, общината апортира земята на стария комплекс “Тих кът”. Последва и втора апортна вноска с отстъпено право на строеж на площадното пространство в центъра на града за строителството на подземен паркинг.

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧИХА КАПИТАЛА НА "ТИХ КЪТ" АД ЧРЕЗ АПОРТНА ВНОСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди