изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:59 EEST
ЗА ПОПЧЕТА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ    
ОбществоЗа заклетите рибари, любители на морския риболов, бавно и тягостно се затопля времето. Ниските температури на морската вода - 6-8 градуса, приспиват рибата и тя по-скоро изнервя въдичарите, отколкото им доставя удоволствието да кълве като български калашник.

Все пак тези, които искат да нормализират кръвното си налягане и да избягат за няколко часа от дома си, където ги чака прахосмукачка или някоя изгоряла печка, имат възможност да опитат щастието си на брега край Албена, Балчик, Каварна или в Камен бряг и Тюленово... Професионалистите твърдят, че попче сега не може да се улови на пристана в Албена. Попчетата сега се криели в камъните, били изгладнели и това вече гарантирало, че с късмет, търпение и майсторство може да се вади риба от брега. Най-добре било да се използва дълъг прът - т. нар. чип. При това колкото по-дълъг, толкова по-добре. Попчетата се обаждали навсякъде по дамбата, но най-човешки било да се хвърля въди от вълнолома или от буните в Балчик. Можело да се разчита на успех и на буните в Кранево, на Иканталъка, от познатите места при Камен бряг, Тюленово или залива при нос Калиакра... При неуспех, рибарската чест срещу няколко лева защитавали професионалните рибари, от които по това време можело да се купят дори живи попчета.

НДТ препоръчва рибарите да внимават много, защото по-това време край брега се навъртат и прародители на попчетата, всяко от което тежи между 13 и 31 килограма, а това вече е достатъчно звярът да ги замъкне във водата, барабар с пиенето. НАСЛУКА!

 


Сходни връзки

ЗА ПОПЧЕТА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди