изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:15 EET
ЗДРАВЕОПАЗАНЕТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРОБЛЕМИ - СПОРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ БСП-НДСВ-ДПС    
ПарламентПарламентът отхвърли искания от опозицията вот на недоверие за здравната политика. Внесено от 55 народни представители от опозицията, искането за вот подкрепиха 60 депутати, 163 бяха против и един се въздържа.

За да мине вотът, бяха нужни 121 депутатски гласа - тройната коалиция разполага със 169. "Вотът бе полезен. Видя се, че опозицията не предлага истинска алтернатива. Видя се, че възхваляването на стратегията от 1999 доведе здравеопазване до сегашното му състояние". Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Сергей Станишев след гласуването на вота, предаде БГНЕС. Имам намерение да проведа среща с представители на българското лекарско съсловие и да обсъдим следващите стъпки и ще финализираме в края на март стратегията, но не авантюристична и шокова, каквато бе тази от 1999 г., каза още Станишев. Дебатите бяха полезни. Опозицията целеше няколко неща - да види дали мнозинството е единно. Не се получи да впие клин. Ние умеем да преодоляваме спорните въпроси, конфликтите в диалог, това което липсваше на опозицията, подчерта българският премиер. Истинското предизвикателство пред нас е да достигаме европейските стандарти, нужна е политическа воля и диалог с обществото, въпреки надеждите на опозицията, че ще успее да разклати стабилността в първата - най-трудна година след приемането ни в ЕС, няма да се получи дестабилизация, каза Станишев. Той заключи, че правителството ще работи за истинска европейска интеграция и икономически растеж. На свой ред депутати от управляващото мнозинство заявиха, че са гласували против вота на недоверие, защото правителството няма алтернатива и може да проведе здравната реформа.
 


Сходни връзки

ЗДРАВЕОПАЗАНЕТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРОБЛЕМИ - СПОРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ БСП-НДСВ-ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди