изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:36 EEST
СПИПАХА 284 ДА КАРАТ БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ    
Ред и сигурност284 шофьори от Добричка област, управлявали колите си без включени светлини, са установени за периода от 1 ноември м.г. до вчера.

 Това съобщи за НДТ началникът на "Пътна полиция-КАТ" към областна дирекция "Полиция" в Добрич Жулиян Минев. Той припомни, че шофирането със запалени светлини бе задължително през този период във връзка разпоредбите на чл. 70, ал. 3 от Закона за движение по пътищата. На 76 от нарушителите са съставени актове, а останалите 208 са отнесли глоби по фиш в размер на 20 лева.
Наблюденията ни сочат, че движението със запалени светлини през деня влияе положително върху намаляването на броя на тежките пътно-транспортни произшествия, коментира Жулиян Минев. Статистиката сочи, че от началото на годината тежките катастрофи на територията на Добричка област са 18 - с трима загинали и 21 ранени. За същия период на 2006 г. тези произшествия са били с 10 повече, а жертвите и ранените - съответно повече с двама и 22. Тежките катастрофи са намалели, въпреки че условията през тази зима благоприятстваха движението с висока скорост, коментира още Жулиян Минев.
От днес до 31 октомври шофьорите могат да се движат без запалени светлини и няма да бъдат глобявани. Началникът на КАТ обаче препоръчва да продължат да карат с включени светлини, тъй като по този начин се гарантирала видимостта. Това особено важи за летните месеци, когато се получава заслепяване от слънцето, обясни Жулиян Минев. НДТ

 


Сходни връзки

СПИПАХА 284 ДА КАРАТ БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди