изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:15 EEST
НАГРАДИХА УЧЕНИЦИ В КОНКУРСА "КАКВО МИ ДАВА КНИГАТА?"    
КултураЧетири петокласнички от основно училище "Христо Смирненски" в Добрич в петък получиха награди за участието си в областното ниво на националния конкурс за съчинение на тема "Какво им дава книгата?".

На първо място е Димана Митева, на второ - Магдалена Иванова и Симона Недева, а на трето - Емилия Николова. Творбите на първите три момичета ще бъдат изпратени в София за участие в националния етап на надпреварата. За отличното си представяне на областния кръг петокласничките получиха награди от издателство "Фют", които им бяха връчени от Мария Михайлова - експерт по български език и литература в Регионалния инспекторат по образование.
Конкурсът "Какви ми дава книгата?" се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и Асоциация "Българска книга". В него могат да участват само учениците от пети клас. Оценяването на творбите на национално ниво ще бъде от авторитетно жури, съставено от журналисти, български автори и литератори, издатели и експерти по български език и литература.
Официалната церемония по награждаването ще се състои в навечерието на 24 май.
 


Сходни връзки

НАГРАДИХА УЧЕНИЦИ В КОНКУРСА "КАКВО МИ ДАВА КНИГАТА?" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди