изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:21 EEST
ДО КРАЯ НА МАРТ ИВЕТ ЗАМИНАВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ИЗРАЕЛ    
ОбществоЗам.-областният управител д-р Евгения Георгиева съдейства за отпускането на средствата

"След като прочетох материала за Ивет в броя от понеделник на в. "Нова добруджанска трибуна", бях заинтригувана от това, че толкова време проблемът на детето и семейството му все още стои висящ" - сподели пред репортер на вестника зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева. Д-р Георгиева се свързала в министерство на здравеопазването с доц. Стоян Александров, който е директор на дирекция "Профилактична помощ". От доц. Александров зам.-областният управител е разбрала, че на Ивет ще бъде отпусната пълната сума за оперативното лечение, както и всички нужни средства за рехабилитация на детето. "Доц. Александров обясни, че заради изисквания на Сметната палата се е наложило да бъде изпратена цялата документация на Ивет до клиника във Франция, тъй като - за да бъдат отпуснати средства от Фонда за лечение на деца в чужбина, са нужни няколко оферти. Досега не е получена оферта от Франция и вече - предвид спешността на лечението, има писмо до министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски, което той трябва да подпише. Веднага след това средствата ще бъдат отпуснати на Ивет" - разказа още д-р Георгиева. Тя добави, че малката сладурана ще може да замине за Израел още преди края на март.
Всички ние от НДТ искрено се надяваме това да стане колкото се може по-скоро. Ще й стискаме палци и ще я очакваме да се върне напълно здрава.
 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА МАРТ ИВЕТ ЗАМИНАВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ИЗРАЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди