изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:51 EEST
ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ С. ДЪБОВИК И ОБЩИНА КУБАДИН    
НовиниДоговор за сътрудничество между с. Дъбовик и румънската община Кубадин е подписан вчера. Това съобщи за НДТ кметицата на генералтошевското село Стоянка Първева.

Документът е подписан при посещението на делегация от северната ни съседка в с. Дъбовик. В нея са били кметът на Кубадин Йон Корнеяно и съветниците Телехой Кристи и Флорил Корнеяно. Ст. Първева припомни, че още преди време е направен съвместен проект за трансгранично сътрудничество. Тя каза, че има идея децата от Кубадин да рисуват по произведения на Дора Габе и да учат български песни и танци.
Скоро предстои отново да дойде делегация от община Кубадин, като се очаква в нея да влизат също директорът на училището и преподаватели. Тогава ще бъде обсъдено по-нататъшното сътрудничество.
За още една интересна инициатива съобщи кметицата на с. Дъбовик Стоянка Първева. На 10 март тя организира за хората от селото екскурзия до техните родни места в Румъния. Ще посетят с. Горна Чамурла и ще подарят икона на местната църква.
 


Сходни връзки

ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ С. ДЪБОВИК И ОБЩИНА КУБАДИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди