изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:15 EEST
В СЪЮЗА НА ГЛУХИТЕ ОТБЕЛЯЗВАТ ВСИЧКИ ПРАЗНИЦИ    
ОбществоПред НДТ секретарят на организацията Радка Станева


- Г-жо Станева, колко и какви са хората, които членуват в Териториалния съюз на глухите в Добрич?
- 56 души членуват в организацията. Сред тях, освен работещи, има също ученици и студенти. Това е едно затворено общество. Състоянието, в което тези хора са изпаднали по една или друга причина, ги кара да се чувстват по този начин. Но в същото време те търсят опора в обществото. Искам да отбележа, че тези хора създават добри семейства - при това помежду си, раждат им се здрави деца, голяма част от които са висшисти.
- Какво работят членовете на организацията?
- Десетина от нашите жени работят в ТПК "Мир" - в шивашкия цех и в цветарска работилница. Мъжете ни пък са много добри майстори. Много бих искала да ги спомена поименно. Албен и Антон работят в "Мебел стил", Неделчо Христов е стругар в "Никос", Венцислав Вълчев е техник на машина в "Албена стил". Милко Чобанов и Христо Георгиев работят в птицекомбината, а Осман Сюлейман - в "Екострой".
- От колко време съществува ТСГ в Добрич?
- Вече 30 години. В момента председател е Петя Тодорова и се помещаваме в сграда, която се намира в съседство на комплекс "Виста М". Искам да благодаря на общината за това, че ни помогна за базата. Събираме е в понеделник, сряда и петък, след 17 ч. Трябва да кажа също, че хората ползват и различни облаги, като, например, безплатните карти за транспорт, отпуснати от общината.
- Как преминава една ваша сбирка?
- Хората разговарят помежду си, играят карти и т.н. Задължително отбелязваме всички празници, сега предстои да отпразнуваме 8 март. Празнуваме също, когато се роди бебе, когато проходи и т.н. Животът в клуба е чуден, а обстановката е изключително задушевна. Хората се обичат, никога не съм ги видяла да се карат. Организираме също екскурзии до различни места. В момента върви и курс по овладяване на жесто-мимичния език. Благодарение на публикацията във вашия вестник, интерес проявиха и се записаха още 5-6 души.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

В СЪЮЗА НА ГЛУХИТЕ ОТБЕЛЯЗВАТ ВСИЧКИ ПРАЗНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди