изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:29 EET
Инициативи за Националния празник    
Общество    В Генералтошевска община Националният празник Трети март бе отбелязан по достоен начин. На 2 март Народно читалище “Светлина” откри изложбата “Живопис” с картини на Стелиян Хаджиев, Николай Ханзъров и Георги Демирев, след което бе тържественият концерт “България в една история” с участието на състави и индивидуални изпълнители от читалищата в Генерал Тошево и Каварна.

    На 3 март централният градски площад бе огласен още в ранните утринни часове от революционни песни и маршове. Гражданите бяха поздравени от главния секретар на Общината Вяра Дянкова, след което венци и цветя пред паметника на генерал-лейтенант Стефан Тошев бяха поднесени от представители на Общинския съвет, Общинска администрация, Общинския съюз на ветераните от войните, Общинския младежки съвет, трите училища в града и детските градини, НЧ “Светлина”, ОбС на БСП, ОбС на Партия “Българска социалдемокрация”, ПД “Социалдемократи” и граждани от всички поколения.

    Спазена бе и традицията венци и цветя да се полагат на гробовете на опълченците във Военното гробище в Добрич. Пред паметта на героите се поклониха служители в администрацията, Елида Кръстева – прапраправнучка на Васил Контаров, Петър Опълченов – внук, и Йордан Русев, Йордан Бончев и Петър Инджиев – правнуци на Петър Алексиев, Христо Стефанов – правнук на Станьо Милев и други. За отбелязване е фактът, че да почете паметта на опълченците Йордан Бончев специално за Трети март се е върнал от чужбина.

                                                                            Дяко ДЯКОВ

 


Сходни връзки

Инициативи за Националния празник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди