изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:15 EEST
Елеонора Николова напуска СДС до дни    
ПолитикаДепутатът от СДС Елеонора Николова съвсем скоро ще напусне партията си и ще се присъедини към отбора на ГЕРБ в парламента. Това заяви пред “Всеки ден” независимият народен представител Лъчезар Иванов.

 Той напусна НДСВ в петък след гласуването на вота на недоверие към правителството заради кризата в здравеопазването. “Имам някакви уверения щом твърдя такова нещо. Аз не съм човек, който говори празни приказки”, категоричен беше Иванов. В момента обаче напускането на Николова се забавяло от боледуването й. Избраничката коментира пред “Всеки ден”, че, ако реши да има такива намерения, ще уведоми всички. Засега обаче отговорът бил отрицателен, твърди бившата кметица на Русе.

След учредяването на гражданското сдружение на Димитър Абаджиев Европейски демократичен път (ЕДП) Николова натрупа негативи от страна на синьото ръководство. Тя беше изолирана от ръководството и по тази причина сама реши да напусне Националния изпълнителен съвет на 12 декември миналата година. Тогава тя се мотивира с липсата на политика в синята партия. С оставката си от ръководството на СДС тя заяви, че поема по този начин част от отговорността за катастрофалната загуба на президентските избори и се разграничава от синята листа за евродепутати. Според избраничката липсвало и доверие между членовете на синьото политбюро.

Останалите съучредители на Европейски демократичен път Димитър Абаджиев и Мария Капон напуснаха първи заеманите от тях партийни постове. Първи Абаджиев напусна партията на Иван Костов Демократи за силна България (ДСБ), шефския пост във фондация “Демокрация” и евронаблюдателското място в Страсбург. В началото на декември миналата година Мария Капон също си подаде оставката от ръководните постове в Демократическата партия. Капон и Абаджиев изтъкнаха като мотиви за напускането си липсата на диалог и капсулирането на политическите сили.

ЕДП вече подписа споразумение за сътрудничество с ГЕРБ. В документа е записано, че заедно с БЗНС-Народен съюз на Анастасия Мозер организациите ще работят за изборите за европейски депутати. Организациите си поставиха за цел да гарантират достойното представяне на българските граждани и защитата на националните интереси в Страсбург, както и да участват достойно в неговите структури като част от групата на ЕНП-ЕД. Мария Капон, Димитър Абаджиев и Анастасия Мозер са част от предизборния щаб на ГЕРБ за евровота. /vsekiden.com


 


Сходни връзки

Елеонора Николова напуска СДС до дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди