изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:11 EEST
Мачовете от Шампионската лига (ОБЗОР)    
СпортОтборът на Ливърпул отстрани носителя на трофея в Шампионската лига Барселона в 1/8-финалната фаза на турнира. Въпреки че спечели реванша на "Анфийлд" с 1:0, испанският тим отпадна, защото загуби първата среща с 1:2.

Единственият гол в снощния реванш вкара исландецът Гудьонсен в 75-та минута, но той се оказа крайно недостатъчен. Двата отбора изиграха атрактивен мач пред пълните трибуни на стадион “Анфийлд”, като на три пъти топката срещаше гредите на вратите. В крайна сметка Ливърпул успя да се пребори за място сред първите осем отбора в турнира.
Към Ливърпул се присъедини още един английски отбор. Челси победи с 2:1 Порто в реванша и с общ резултат 3:2 от двата мача продължава напред. Отборът на Роман Абрамович губеше с 0:1 до почивката след гола на Куарешма в 15-та минута, но след това направи обрат. Головете на Ариен Робен в 48-та и Михаел Балак в 79-та минута позволиха на Челси да продължи борбата за трофея в най-комерсиалния европейски клубен турнир.
Останалите два отбора, които снощи се класираха за четвъртфиналите са Рома и Валенсия. Италианският тим малко изненадващо победи френския Лион с 2:0 като гост, след като преди това мачът в Рим бе завършил 0:0. Тоти в 22-та и Мансини в 44-та минута вкараха головете, които класираха Рома. По този начин се затъврди тенденцията за слабо представяне на Лион след Нова година.
В драматичен и нервен мач Валенсия изхвърли от борбата в Шампионската лига убедителния лидер в италианската Серия А Интер. Двубоят на “Местая” завърши 0:0, което даде предимство на испанския отбор след 2:2 в първия мач в Милано. След последния съдийски сигнал на терена се разиграха грозни сцени. Играчите на двата отбора влязоха в саморазправа помежду си. Футболистите бяха разтървани от длъжностните лица, но сблъсъкът продължи и в тунела на път за съблекалните на “Местая”. В конфликта бяха замесени защитниците на двата отбора Давид Наваро и Николас Бурдисо. УЕФА обяви, че ще разследва инцидента.
Днес от 21,45 часа ще се изиграят и останалите 1/8-финали в Шампионската лига, като с най-голям интерес се очаква двубоят на "Алианц Арена", в който един срещу друг ще се изправят отборите на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) (в първия мач 2:3). Останалите срещи са: Милан - Селтик (0:0), Арсенал - ПСВ (0:1) и Манчестър Юнайтед - Лил (1:0).  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Мачовете от Шампионската лига (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди