изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:38 EEST
Бойко Борисов: Премиерът Сергей Станишев става заложник на Румен Овчаров    
ПолитикаСофия. Има два варианта за построяване на завод за отпадъци на София. Първият е ползването на европейските структурни фондове и именно за това се срещнах със Световната банка и докарах проекта “Джаспърс”, хората и най-добрите експерти в Европа, за да стане заводът до края на 2010 г.

Вторият начин е с публично-частното партньорство – когато един частник построява завода. Това заяви в предаването на БНТ “Денят започва” кметът на София Бойко Борисов по повод на проблема с боклука на столицата.
Но ето и тук Законът за публично-частното партньорство е в парламента и не се приема. Ако той беше приет и ние сега имаме основа, ние ще стъпим на него и това нямаше да е толкова “екзотично предложение”.
“Общината има ясна, точно разписана по седмици стратегия за решаване на проблема с битовите отпадъци”, категоричен беше кметът.
“Мисля, че премиерът Сергей Станишев става заложник на Румен Овчаров, след като миналия понеделник на срещата със Съюза на издателите аз поисках котлована на “Кремиковци” или част от табаните за временно съхранение на балите, тогава котлованът беше даден на концесия”, обясни още Бойко Борисов.
По думите му за в бъдеще, докато не се изгради заводът на София, софийският боклук ще бъде извозван и в изграждащо се регионално звено на шест града на Пернишка област.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Премиерът Сергей Станишев става заложник на Румен Овчаров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди