изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:34 EEST
ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ ПОДГОТВЯЛИ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ,АМЕРИКАНЕЦЪТ АЛЕКСАНДЪР БЕЛ ПАТЕНТОВАЛ ДЯДОТО НА GSM-а    
ОбществоНа днешната дата в далечната 1876 година, когато в поробена България патриоти са подготвяли Априлското въстание, в далечна Америка дотогава неизвестният никому  Александър Греъм Бел патентова прародителя на съвременните средства за комуникация - телефона.

Днес вече няма дом, в който да няма телефон или въобще да не се ползва телефония под каквато и да е форма. В тази връзка попитахме управителя на фирма "Справки Изток" Соня Кръстева какво е животът ти да минава в непрекъснато "Ало, добър ден"?
- Справките по телефона са нещо много познато и всички вече са свикнали с тях. Те са наложени от десетилетия. Не изискват никакви усилия и умения. Те са масово достъпни. Нашата фирма "Справки Изток" си е поставила за цел да спести времето на клиентите си и да даде максимална информация.
- Често хората търсят справки по телефона?
- Стандартните методи за реклама, като изключим печатните медии, са електронните, където обикновено хората запомнят името на фирмата. В момента, когато им потрябва дадена фирма, се обръщат към нас. Именно и затова ние се стараем да предоставяме подробна информация - телефони, мобилни номера, имейли.
- За какви куриози от практиката си се сещате?
- Днес вече май почти няма такива. С развитието на технологиите, те все по-масово навлязоха в ежедневието ни и българинът се научи да комуникира по телефона и отпадна бариерата, която преди години се усещаше. Спомням си обаче преди години в работата ми в сферата на комуникациите имах такъв случай - на телефон за справки ми казаха: "Ало, дайте ми номера на обувките на "Ленин". Допълнително стана ясно, че се търсеше телефонен номер на магазин за обувки на бул. "3 март", който тогава се казваше "Ленин". Има ли сме и обаждания от типа "Ало, сигналът на телефона ми е като Ниагарския водопад".
- Според Вас, какво е бъдещето?
- Съвременният човек е все по-ангажиран. Развитието показва, че всичко, което бе на кабел, минава в ефир - GSM-те, преносът на глас по интернет, а всичко, което бе в ефир - влиза в кабел - все по-масовото навлизане на цифровата телевизия и на нашия пазар. Затова "Справки Изток" цени времето на клиентите си и предлага информация на една ръка разстояние - позвънете ни от какъвто и да е телефон и ние ще ви намерим това, което търсите без да губим времето ви.
 


Сходни връзки

ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ ПОДГОТВЯЛИ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ,АМЕРИКАНЕЦЪТ АЛЕКСАНДЪР БЕЛ ПАТЕНТОВАЛ ДЯДОТО НА GSM-а | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди