изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:47 EEST
СЕМЕЙСТВО ПЕШЕВИ БЛАГОДАРИ НА Д-Р ГЕОРГИЕВА    
Здраве

Въпреки това се притесняват, че отново ще останат излъгани и че зам.-областният управител д-р Георгиева също е подведена  "Искаме от страниците на вестника да изкажем благодарност на зам.-областния управител д-р Евгения Георгиева, която е поела сама ангажимент да ни помогне и да съдейства" - с тези думи започна разговора ни с родителите на Ивет, Марина и Ивайло Пешеви, които дойдоха лично в редакцията.



 "Въпреки това обаче, ние не сме толкова оптимистично настроени и не можем да повярваме, че наистина ще заминем след толкова ходене къде ли не и обещания" - казва Марина и отново започва по хронологичен ред да излага историята на болката си.

"На 24 януари случаят на Ивет е разгледан от Обществения съвет на фонда и по телефона единствено бяхме уведомени. До днес обаче ние нямаме никакво писмено решение. На 31 януари лично разговарях с Николай Добрев, директор на Фонда за лечение на деца. Той ме увери, че ще изпрати спешна докладна до министър Гайдарски заради влошаване състоянието на Ивет и добави, че до средата на февруари ще заминем за операцията в Израел. Изчакахме да мине средата на февруари и на 19 отново се обадих, като тогава стана ясно, че документите на Ивет изобщо не са стигнали до министър Гайдарски. Същия ден стана ясно, че е пристигнала втора оферта от болницата "Сент Венсан де Пол" в Париж и заедно с офертата от клиниката в Израел е изпълнена нормативната уредба да има няколко оферти. На 20 февруари лично Николай Добрев отново ме увери, че до една-две седмици заминаваме. За жалост, засега е това и ние все още сме тук, а не можем да чакаме повече и до безкрай" - разказа Марина.

Както НДТ писа в броя си от понеделник, 3-годишната Ивет живее с огромен тумор в малкия таз и се нуждае от спешна операция. Заради тумора всички вътрешни органи, които са разположени в ляво, са преместени в дясно. Лявото краче на Ивет е вече с 5 см по-късо, а обиколката му е с 6 см по-малко, спрямо тази на дясното краче. Трагедията на семейството започва веднага след раждането на Ивет. Тя е с луксация и пареза на лявото краче. За две години й правят 3 операции в Горна Баня, но неуспешни. От ядрено-магнитния резонанс става ясно, че тя има и огромен тумор. След проучване родителите разбират за клиника в Израел, където се правят такива операции. През 2006 г. семейството заминава в Израел, където правят на Ивет пълни изследвания. Заключението след тях е, че тя има нужда от спешна операция.

Диагнозата на Ивето е хамартома пелвис и вродена луксация на лява тазобедрена става и пареза на нервус перунеос. В резултат на това лявото й краче е напълно неподвижно от коляното надолу. В Израел на Ивет ще бъдат направени две операции. Първата е на стойност 37 хил. долара, при която ще бъде отстранен туморът и ще се освободи или евентуално ще се трансплантира нерв. Втората операция е на стойност 28 хил. долара. На семейство Пешеви ще са нужни и от 2 до 4 хил. долара за рехабилитация и физиотерапия.

Ивет има и собствен сайт - www.help-ivet.info. Сметките са в SGЕкспресбанк.

BG90 TTBB 9400 5809 0209 85 BGL

BG63 TTBB 9400 5809 0209 86 USD

BG09 TTBB 9400 5808 0209 88 EUR

Ивет Ивайлова Пешева

Родителите искрено се надяват да успеят да съберат средствата или да стане чудо и да им отпуснат пари за лечението, за да могат да върнат усмивката на Ивет и тя вече да не играе с бебетата, като им прави масажи на крачетата.

Може би тук е мястото и да се намесят и депутатите ни, които благодарение на нашите гласове са в Народното събрание и да помогнат, като съдействат Ивет да замине колкото се може по-скоро за лечение. Защото тя и многото други деца като нея са всъщност нашето бъдеще. НДТ

 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО ПЕШЕВИ БЛАГОДАРИ НА Д-Р ГЕОРГИЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди