изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:24 EEST
Прокуратурата разследва Асен Друмев за неправомерни сделки с имоти    
НовиниМинистърът на земеделието и горите Нихат Кабил освободи временно от длъжност Асен Друмев, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие”. Той е разследван за сключена неизгодна сделка (договори за наем на офиси на Разплащателната агенция, които вече действат).

Асен Друмев, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” е поискал двумесечен платен отпуск до изясняване на дознанието на ГДБОП. Той твърди, че временно се самоостранява от длъжност, като негова воля и желание е да не възпрепятства съдебните процедури.

По дознанието на ГДБОП на 5 март 2007 г. Друмев е привлечен като обвиняем за сключена неизгодна сделка (договори за наем на офиси на Разплащателната агенция, които вече действат). Той твърди, че разследването не е свързано с прилагането на програма САПАРД, нито с разследването на ОЛАФ за злоупотребите по програма САПАРД. Най-голямата е за 7.5 милиона евро с участието на седем български бизнесмени.

Разследването е за наемане от страна на ДФ „Земеделие” на офиси в градовете Пловдив и Разград, които вече се ползват от регионалните звена на Разплащателната агенция. Според обвинението офисите са наети от частни собственици, на които неправомерно част от наема е изплатен авансово.

Асен Друмев подчертава, че наемането на сграден фонд не е предмет на обществена поръчка, нито в законите на Република България съществува забрана част от размера на наемите да бъде изплатен авансово. Той поясни, че преди да се пристъпи към наемане на офиси за Разплащателната агенция от частни лица, от ДФ „Земеделие” писмено са поискали необходимите площи да бъдат осигурени от сградния фонд на МЗГ и областните управи по места. Към наемане от частни лица се е пристъпвало само в случаите, когато държавните институции не са разполагали с необходимите сгради, подходящи за офиси на агенцията.

Според изпълнителния директор на фонд „Земеделие“ авансовите плащания са били направени с цел средствата по тях да бъдат ползвани за извършване на ремонти от страна на собствениците, които са документирани и приспаднати от общия размер на наемите. Видът и стойността на ремонтите е изцяло съобразен с европейските изисквания за дейността на Разплащателната агенция, уточни министерство на земеделието.

През първите 30 дни от отпуска на Асен Друмев длъжността му ще се изпълнява от заместник-изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Радослав Иванов, а във втория период - от заместник-изпълнителния директор Ализан Яхова.

Министърът на земеделието Нихат Кабил възнамерява да поиска извънреден одит на ДФ „Земеделие” от страна на Сметната палата, който да установи правомерността на разходваните средства за изграждането на Разплащателната агенция.  http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Прокуратурата разследва Асен Друмев за неправомерни сделки с имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди