изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:06 EEST
Представиха развитието на туризма в България и потърсиха партньорства    
Икономика

В маратон от срещи в рамките на туристическото изложение в Берлин председателят на ДАТ Анелия Крушкова и заместник-председателят на ДАТ Станислав Новаков представиха развитието на туризма в България и потърсиха партньорства



За партньорства в областта на квалификацията на кадри в туризма  говориха по време на срещата си днес председателят на Дъэржавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова и председателят на Германския съюз на туристическите агенции Клаус Лепле. Двамата обсъдиха и възможностите за  откриване на филиали на средни училища от Германия за обучаване на персонал в областта на хотелиерството и ресторантьорството, както и за консултантска и технологична помощ за изграждане на национална информационна туристическа система. Лепле и Крушкова обсъдиха и възможностите за позициониране на България и утвърждаване на марката България както в Германия, така и на европейските туристически пазари, те дискутираха и бъдещи рекламни кампании на България. Г-н Лепле се ангажира Германският съюз на туристическите агенции да препоръча партньори за съвместна дейност в областта на реклама и маркетинга. Той обеща подкрепа при изграждане на туристическите представителства на България в чужбина. Клаус Лепле се ангажира и с подкрепа по отношение насърчаване на големи хотелски вериги да инвестират в България.

 

Международна конференция по СПА и уелнес-туризъм през 2008 година да се проведе в България, се договориха на среща ръководството на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) и ръководството на Световната организация по туризъм (СОТ). Срещата между Анелия Крушкова, Станислав Новаков, от една страна, и от друга - Франческо Франджали (генерален секретар на СОТ), Талеб Рифай (заместник Генерален секретар на СОТ), Карлос Ромеро (изпълнителен дируктор в СОТ, отговарящ за асоциираните страни-членки)  и Мартин Бракенбъри ( президент на Международната федерация на туроператорите), се състоя на българския щанд в рамките на международната туристическа борса в Берлин. Това е добра възможност за популяризиране на българския туризъм. Малко известно и за самите българи е че страната ни е сред лидерите по брой на минерални извори – стотици в цялата страна, а само в София – 46, голяма част от които неразработени, бе казано от българска страна. Ръстът на туристопотока към България за 2006 е 6.64 % спрямо 2005 година, съобщиха А. Крушкова и Ст. Новаков.

В световен мащаб ръстът на туристи е 4.1% през 2006 година, съобщи генералният секретар на СОТ заяви Франческо Франджали.

По крайбрежието трябва да има устойчиво развитие на туризма, съобразено с желанията на туристите за почивка и със запазване на природата, подчертаха гостите на българския щанд. Те изразиха възхищението си от българските манастири и подчертаха, че е добре да има баланс между почивките на море и другите видове туризъм. А. Крушкова и Ст. Новаков подчертаха, че ДАТ и туристическият бранш работят върху диверсификацията на туристическия продукт.

 

На срещата с турския министър на културата и туризма Атилла Коч беше обсъдена възможността за създаване на съвместен туристически продукт между България, Гърция и Турция с цел привличане на туристи от Близкия и Далечния Изток, Индия, Китай и Япония. Годишният бюджет на Турция за национална туристическа реклама и маркетинг е 120 млн долара, стана ясно по време на срещата. Министър Атилла Коч обяви, че скоро Турция ще открие туристическо представителство в София.

 

         България и Холандия ще създадат работни групи за обмяна на опит по публично-частните партньорства в областта на туризма и туристическите предствителства в чужина. Представителите на холандския борд по туризъм подчертаха, че  бюджетът за туристическа реклама от 20 милиона евро е недостатъчен за страна като Холандия. За популяризиране на дестинация Холандия по света холандският бизнес кофинансира с 14 милиона евро туристическата реклама на страната.

  

         Милена Милотинова,

PR, Държавна агенция по туризъм

 


Сходни връзки

Представиха развитието на туризма в България и потърсиха партньорства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди