изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:19 EET
Партия ГЕРБ представи кандидатите си за изборите за Европейски парламент    
Европейски съюзПартия ГЕРБ представи листа от 18 кандидати. Неформалният лидер на партията Бойко Борисов ще ръководи предизборния щаб в свободното си време от кметските си задължения.


ГЕРБ и коалиционните й партньори БЗНС-НС и Европейски демократичен път представиха листата си от кандидат-депутати за Европейския парламент. От 56 номинирани в списъка са влезли 18.

Първата позиция заема Душана Здравкова-водач на листата, председател на Гражданско сдружение ГЕРБ. Следват я Радослав Точев –икономист, съветник на министъра на финансите Пламен Орешарски, Николай Младенов – основател на Европейския Институт, Владимир Уручев –ядрен инженер, главен инженер на І и – ІV блок на АЕЦ “Козлодуй”. Петото място е за Петя Ставрева – журналист.

В листата са вписани юристи, икономисти, социолози, лекари, филолози. Амбицията на партията са петима депутати в ЕП. В комисията, която одобрява кандидатите присъстват имената на френския политолог Мишел Франсоа Фризон-Рош, проф. Добрин Добрев, Мая Константинова, Мария Капон. Изискванията за кандидатите бяха да имат поне едномесечен стаж в страни-членове в Европейския съюз и опит в международни институции. Сред другите критерии са задължителното висше образование, да владеят най-малко два чужди езика и да няма данни за наказателно преследване срещу тях. Кандидатите трябва да подпишат декларация, че не са били сътрудници на бившата Държавна сигурност.

“Тъй като това са първи избори за нас, ние не можем да тръгнем в коалиция, защото, ще кажат, че не можем сами да се справим”, заяви неформалният лидер на партията Бойко Борисов. Той допълни, че листата представлява най-доброто от всички партньори в листата- ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП Неформалният лидер на ГЕРБ каза, че се е намесил само за едно-единствено име в листата на партията , това на Душана Здравкова.

Председател на Предизборния щаб на ГЕРБ ще бъде неформалният лидер на партията Бойко Борисов. Неговата дейност ще подпомагат лидерът на БЗНС –НС Анастасия Мозер, председателят на сдружение “Европейски демократичен път” Димитър Абаджиев, заместник-председателят на ЕДП Мария Капон, лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов и Красимир Велчев.

Столичният кмет уточни, че ще се занимава в предизборната кампания в почивните дни и след работното си време като кмет на София. Бойко Борисов каза, че е очаквал държавният глава да обърне внимание на още един текст от Закона за избор на български депутати в ЕП, касаещ пряко партия ГЕРБ. В него се посочва, че името на партията не трябвало да съвпада с имена на други формации. http://news.bulgarianpost.com

1. Душана Здравкова-водач на листата, председател на Гражданско сдружение ГЕРБ
2. Радослав Точев –икономист, съветник на министъра на финансите Пламен Орешарски
3. Николай Младенов – основател на Европейския Институт
4. Владимир Уручев –ядрен инженер, главен инженер на І и – ІV блок на АЕЦ “Козлодуй”
5. Петя Ставрева – журналист
6. Невена Матеев-юрист
7. Румяна Желева – доктор по социология и професор по европеистика в Германия
8. Андрей Ковачев – доктор по икономика
9. Илияна Филипова- консултант по мениджмънт в Лондон
10. Венета Рачкова
11. Преслав Борисов
12. Илияна Иванова с дългогодишен опит в Министерство на земеделието и горите
13. Кристина Каспарян –европеистка
14. Галина Симеонова- търговски директор на фирма”Екопласт 2002”
15. Милен Врабевски –лекар
16. Светлозар Панов-дипломат
17. Татяна Кметова – филолог и балканист
18. Нина Стоянова –икономист, служител в Агенция “Митници”

Мария СТАЛЯНОВА

Цветан Цветанов: Доверието, което ГЕРБ получава плаши партиите със затихващи функции
10 март 2007 | 15:55 | Агенция "Фокус"
София. Влизайки в една еврокампания, доверието, което ще получи ГЕРБ плаши политическия спектър от партии, които са със затихващи функции и искат да останат на политическата сцена.Това заяви пред журналисти, лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод излязла в американското издание статия, в която пише, че Бойко Борисов е замесен с лица от подземния свят, предаде репортер на Агенция "Фокус". Цветанов бе категоричен, че който е решил да се занимава с политика , трябва да е готов за подобни компромати. “Не трябва да бъдем съдници на свободата на словото, но когато една медия използва подобни материали, е важно да се чуе позицията на съответната държава. В случая американската държава реагира много адекватно, заявявайки чрез посолството си, че написаното в статията, не е държавна позиция на САЩ”, допълни лидерът на ГЕРБ. По думите му не трябва да се влиза в постоянна дискусия по тази тема.
“Още от времето, когато Борисов стана главен секретар на МВР до ден днешен продължават да излизат компромати срещу него”, посочи още Цветанов.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Партия ГЕРБ представи кандидатите си за изборите за Европейски парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди