изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:36 EEST
СВЕТЛИН РУСЕВ СТАНА "МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА" В ДОБРИЧ    
КултураЗначимото музикално събитие премина под патронажа на кмета на града Детелина Николова

Цигуларят Светлин Русев е носител на наградата "Български музикант на годината", която се присъжда от Българското национално радио - програма "Хоризонт" и предаването "Алегро Виваче". Младият музикант в момента е концертмайстор в симфоничния оркестър на Френското национално радио. Носител е на многобройни международни награди. Отличието му бе връчено снощи на тържествена церемония-концерт в зала "Добрич", която премина под патронажа на града Детелина Николова. Концертът започна с изпълнения на Български камерен оркестър-Добрич, под диригентството на Димитър Караминков. Водещ бе Богомил Спиров - артист в Държавния музикален театър "Стефан Македонски".
Наградата "Български музикант на годината" се присъжда с помощта на ФИК "АКБ Форес" ХАД. Отличието за дебют грабна 8-годишната цигуларка от София Йоана Русева. За цялостно творчество посмъртно бе отличен Димитър Григоров - диригент на хора при храм "Свети Седмочисленици" в София. За юбилей наградата получи проф. Жени Захариева - председател на Съюза на музикалните и танцовите дейци. Отличието за активна творческа дейност грабна Оперно-филхармоничното дружество в Русе. Гласуването за "Български музикант на годината" се организира за 16-и път. В него са участвали 1063 слушатели на БНР от 55 населени места в България, а така също от Швейцария, Турция и Съединените американски щати. Предложени са 68 индивидуални изпълнители и 10 ансамбъла. НДТСнимки Велина ВЛАЙКОВА
На 12.03.2007 г. от 10.30 ч. в зала 4-пресцентър на Фестивалния и конгресен център, гр.Варна, ОУ Динчер Хаджиев ще участва в среща, организирана от министъра на ДААР Николай Василев. С тази среща ще се постави началото на поредица от срещи с областни управители и кметове през тази година, на които да се обсъдят изпълнението на общите задачи и да се определят приоритетите за 2007г.
 


Сходни връзки

СВЕТЛИН РУСЕВ СТАНА "МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА" В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СВЕТЛИН РУСЕВ СТАНА "МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА" В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2007-03-12 @ 12:28 EET
Svetlin Rusev stana po zinichen nemoralen nachin"Muzikant an godinata" Ne zaslujava podobno zvanie . V Ruse hefkata an otdel "Kultura" Iva Chavdarova , koito se otlichava sas zloben i otmastitelen harakter i stranni predpochitania, vinagi na kopupzionna osnova, tia organizira podpiska  za svetlin Rusev i zadalji vsichki, koito sa na podchinenie na Obhtinata , biblioteka , Muzikalno uchilihte , orkestar i podobni da se podpisvat v negova polza . Za kakvo glasuvane na sluhateli ottuk i tam i za kakav podbor govorim . Haide , otvorete na stranizata za posochenia orkestar i namerete imeto na Svetlin Rusev . Niama go , po prinzipa- ojeni me , mamo daleko, da se hvalai po-leko . Jalki , nedostoini i nenujni igri . Takiva zigularcheta kato Svetlincho s lopata da gi rineh . Vse v Bulagaria se podvizava i tuk se izhranva , zavalaita. Koi sa mafiotite zad  Klasik FM plus? falh , lizemerii i gnusni igrichki .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди