изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:23 EEST
Регионът (без Гърция) поиска живот за 3 и 4 блок    
Новини7 страни в Югоизточна Европа подкрепиха декларация, настояваща за отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, докато бъде построен 1 блок на АЕЦ Белене.

Преди приемането на декларацията, обаче, ръководителят на Представителството на ЕК у нас Майкъл Хъмфрис заяви, че това не е възможно. Европейският съюз внимателно да анализира възможностите за преодоляване на кризата с електроснабдяването на Балканите, се казва в декларацията, подкрепена от министрите на енергетиката на България, Сърбия, Македония, Албания, Хърватия, Черна гора и Румъния, се казва в декларацията, цитирана от БГНЕС. Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров бе категоричен, че страните от региона са длъжни да поискат от ЕК задействане на процедурата по чл. 36 от договора за присъединяване на България и Румъния (за действия в кризисна ситуация) и ако ЕК не се съгласи с това, тя трябва да поеме своята отговорност. Този член не изисква становище от всяка държава членка на ЕС, припомни Овчаров и изрази надежди за положителен резултат. На въпрос защо Гърция не присъства на днешната конференция Румен Овчаров съобщи, че това се дължи на претенциите на Гърция към името на Македония, което е единствена причина гръцки представители да не се включат във форума. След затварянето на АЕЦ Козлодуй цените на електроенергията в района вече са скочили с 80 до 100%, а в региона има постоянен дефицит на ток, посочи Овчаров.
 


Сходни връзки

Регионът (без Гърция) поиска живот за 3 и 4 блок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди