изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:13 EEST
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ КАНДИДАТА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ НА ГЕРБ - ДОБРИЧ - ПРЕСЛАВ БОРИСОВ    
Интервюта

МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ СТАТУКВОТО НА БЪЛГАРИЯ

Преслав Борисов е роден през 1977 г. в София. През последните 17 години семейството му живее и работи в Добричка област, в момента в Каварна. Завършил е Лесотехническия университет, специалност “Агрономство”, през 2000 г. В същата година започва работа като търговски директор във фирма "ДЕФКО" ООД, занимаваща се основно с експорт на зърно. В следващите няколко години получава допълнителна квалификация в областта на търговията със зърно от Асоциация по търговия с фуражи и зърно в Лондон -ГАФТА. През 2006 г. завършва магистратура по бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания. В момента работи като търговски директор за Източна Европа в "Агри-Лойд Интернеишънъл" – Великобритания. Владее два чужди езика, не е женен. Преслав Борисов е на 11-о място в националната листа на ГЕРБ



- Г-н Борисов, предвид впечатляващата Ви професионална биография, досега занимавали ли сте се с политика?

- До този момент не съм се занимавал с политика и за това не съжалявам ни най- малко. Според мен, в политиката има нужда от хора, които са се доказали първо в собственото си професионално поприще, а не първият им ден да е като политик. А такива примери в България има много, както с настоящи политици, така и с такива от близкото ни минало. Това, за съжаление, обаче не доведе до добър резултат.

- Как така избрахте именно ГЕРБ и труден ли бе подборът за влизане в партията?

- Моето лично решение се основава на това: ГЕРБ ми дава надежда, че можем да променим статуквото на тази страна, можем да направим живота си в България по добър и ако щете по-честен.

На второ място е фактът, че в приоритетите на ГЕРБ очевидно са България да бъде високо развита европейска страна и то не само на хартия, а така, че това реално да се почувства от всички хора.

- Разкажете малко детайли от “кухнята” на комисията по подбора на кандидатите? Беше ли толкова трудно, колкото бе изнесено в медиите? И защо според Вас минахте през “иглени уши”?

- Действително комисията бе прекалено взискателна и мисля, че това е естествено, тъй като партиите ГЕРБ, ЕДП и БЗНС публично заявиха, че водещото при подбора ще бъдат личните качества на кандидата, а не някакви предварителни договорки. Това именно отличава нашата листа от всички останали.

Що се касае до детайлите по самия подбор, бяхме подложени на тест, есе на актуални за България теми, както и последващо събеседване на комисията със всеки от нас по отделно, и то на няколко езика.

- Вие лично как ще се включите в предизборната кампания?

- Като част от листата на ГЕРБ възнамерявам да се включа активно в предизборната кампания, както в района на Добрич, така и в цялата страна, съгласно стратегията на Националния предизборен щаб.

- Какво според Вас трябва да променят българските политици, за да останат младите хора у нас?

- Като първо трябва да променят отдавна съществуващата практика да не изпълняват това, което обещават и за което, всъщност, избирателят е дал своя вот.

На второ място политиците би трябвало да положат доста усилия за промяна на целия комплекс от условия, които практически дават възможност на младите хора за тяхната професионална реализация в страната ни, като не забравяме основния въпрос - финансовата страна. Знанието и опитът струват пари, те са капитал и това би трябвало да се стимулира. Само по такъв начин България би изглеждала атрактивна за младите хора.

НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ КАНДИДАТА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ НА ГЕРБ - ДОБРИЧ - ПРЕСЛАВ БОРИСОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди