изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:33 EEST
От пресцентъра на ЕНП потвърдиха нежеланието на ръководството на партията да коментира случая със СДС    
Европейски съюзСофия/Брюксел. Ръководството на Европейската народна партия ще разгледа въпроса за изключването на СДС на 14 или на 16 май.

От пресцентъра на партията потвърдиха за Агенция “Фокус” нежеланието на ръководството на партията да коментира случая със СДС, който бе определен като “негативна” и “чувствителна” тема във връзка с факта, че СДС не е информирало предварително за своите действия.
Практиката показва, че подобни решения, като това за изключването на СДС от ЕНП, обикновено се одобряват от Политическото бюро на партията, коментират от пресцентъра.
Според информацията евродепутатите Филип Димитров и Мартин Димитров “нямат никакво намерение да напускат фракцията на ЕНП в Европейския парламент”.

Агенция “Фокус” припомня:

Ръководството на Европейската народна партия (ЕНП) е препоръчало на Политическото бюро на партията да прекрати членството на СДС в партията.
Решението е взето във връзка с изказването на лидера на СДС Петър Стоянов, за присъединяване към т.нар. “Движение за европейска реформа”.
“Не е съвместимо за член на Европейската народна партия да се присъедини към подобна инициатива и в същото време да остане член на нашата партия. ЕНП се е ангажирала с реформиране на Европейския съюз и ние сме открити за конструктивен диалог с не-членовете на ЕНП, но в същото време ние очакваме от СДС да бъде лоялен и да изпълнява задълженията си на член”, заяви председателят на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс.
 


Сходни връзки

От пресцентъра на ЕНП потвърдиха нежеланието на ръководството на партията да коментира случая със СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди