изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:44 EEST
ДО 2005 Г. В ДОБРИЧ СА ПРИВЛЕЧЕНИ 58.15 МЛН. ЕВРО ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ    
НовиниТова обяви вчера - на проведения в Добрич българо-германски бизнес форум, кметът Детелина Николова

Добрич е на 14-о място в страната по привлечени чуждестранни инвестиции. За периода 1992-2005 г. те са в размер на 58.15 милиона евро и представляват 0.45 % от общия дял инвестиции в България. Това обяви вчера - по време на състоялия се в Добрич българо-германски бизнес форум, кметът на Добрич Детелина Николова. Форумът бе организиран от кметството и Германо-българската индустриално-търговска камара у нас с председател д-р Митко Василев. На него присъстваха управители на немски фирми от града и региона, както и двама почетни гости - почетният консул на Великобритания и Швеция Константин Дарданов, както и Катя Георгиева - от почетното консулство на Франция и Германия във Варна. Кметът направи презентация на община Добрич, в която представи възможностите за развитие на различните видове бизнес. Пред аудиторията тя представи бившето военно поделение в Добрич, което бе предоставено от Министерството на отбраната на кметството. Намеренията на общината са теренът да бъде превърнат в бизнес парк. Поделението е с площ от 42.4 ха, от които 22 100 кв. м са застроени. Представени бяха и четири терена, собственост на общинското дружество "Тролейбусен транспорт". В експозето си Д. Николова подчерта, че 105 226 са били жителите на Добрич при последното преброяване, извършено през юли 2006 г., една трета от тях са в трудоспособна възраст. Средната месечна заплата е между 228 и 360 лв., каза още Д. Николова. Безработицата през 2006 г. е била 4.63 %, добави кметът.
Председателят на камарата д-р М. Василев заяви, че от 1989 г. досега 1.2 млн. българи са напуснали страната ни. Той добави още, че в Германия учат 15 000 български студенти, като те се нареждали на второ място като група по численост след Китай. Председателят на камарата съобщи, че Германия е търговски партньор №1 на България, като стокооборотът между двете страни е 3.6 млрд. евро и за поредна година през 2006 г. се е увеличил. По отношение на направените у нас инвестиции на първо място се нареждала Австрия, следвали я Холандия и Великобритания. Четвърта била Германия, като най-активни били провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Бавария и Баден Вюртенберг, каза още М. Василев.
 


Сходни връзки

ДО 2005 Г. В ДОБРИЧ СА ПРИВЛЕЧЕНИ 58.15 МЛН. ЕВРО ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди