изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:52 EET
Намалява оптимизмът към възможностите на правителството да изкара пълен мандат, според НЦИОМ    
НовиниСофия. Проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) регистрира като най-голяма промяна в обществените настроения намаляване на оптимизма към възможностите на правителството да изкара пълния си мандат.

С 15% (от 60% на 45%) намалява делът на респондентите, според които кабинетът ще се поздрави с пълен четиригодишен мандат. В крайна сметка обаче, въпреки негативната тенденция в момента, оптимистите за бъдещето на правителството са два пъти повече от песимистите, сочат данните от национално представително проучване, съобщиха за Агенция “Фокус” от НЦИОМ. Трябва да се отбележи, че политически изкушените българи, които редовно следят вътрешно-политическия живот в страната, повече от останалите вярват, че правителството на Сергей Станишев ще изкара докрай мандата си.
Като цяло протестите и проблемите на протестиращите българи намират отклик и разбиране сред обществеността. Най-голямо съчувствие предизвикват протестите на пенсионерите, които са одобрявани от 88% от българите. Производителите на домашен алкохол са в правото си да протестират според 77%, а лекарите и здравните работници имат подкрепата на 69%.
57% от българите пият домашен алкохол, а според 81% от интервюираните акциза като законодателна мярка е неуместен. Отношението към акциза в обществените нагласи е ясно изразено – неодобряващите го са 16 пъти повече от одобряващите го.
Най-раздвоено е общественото мнение в преценките си за протеста на таксиметровите шофьори. 52% от участвалите в изследването одобряват техните искания, като подкрепата сред столичаните е най-слаба.
 


Сходни връзки

Намалява оптимизмът към възможностите на правителството да изкара пълен мандат, според НЦИОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди