изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:26 EEST
Димитър Бербатов с нов фантастичен мач за "Тотнъм" (ОБЗОР)    
СпортСофия. Димитър Бербатов изигра поредния си фантастичен мач за "Тотнъм" и доказа, че в момента е сред най-добрите нападатели в Европа. Капитанът на националния отбор на България вкара два гола и асистира за трети при победата на Тотнъм с 3:2 над португалския "Спортинг" (Брага) в реванша от осминафиналите на турнира за Купата на УЕФА.

След този успех лондонският клуб продължава напред с общ резултат 6:4. Мачът не започна по най-добрия начин за Тотнъм. В 24-ата минута Том Хъдълстон си отбеляза автогол. 4 минути по-късно Бербатов вкара първия си гол в мача. Той получи чудесен пас от партньора си в атака Роби Кийн и с елегантен удар успя да преодолее вратаря на гостите Сантос за 1:1. В 42-та минута Митко реализира поредния си гол шедьовър. Том Хъдълстон изпълни бързо свободен удар, като намери отлично българина. Нападателят спря топката на гърди и с удар от воле не остави никакви шансове на вратаря на Брага - 2:1 за "Тотнъм". Португалците изравниха в 60-та минута чрез "Андраде". В 75-та Бербо изведе Стед Малбранк и съотборникът му донесе победата на Тотнъм с 3:2. Така "Тотнъм" се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на УЕФА и очаква съперника си, който ще стане известен утре.
Бербатов заяви след мача, че двата гола, които отбеляза са нещо нормално за него. “Играхме много добре”, заяви Бербатов, който може да се изправи срещу бившия си клуб Байер Леверкузен в следващата фаза на надпреварата. Германците отстраниха лесно френския Ланс след класическа победа на “БайАрена”. “Малко сме изморени, но свършихме добре работата си и сме щастливи. Тези голове са нещо нормално за мен. Дадохме 100 процента от себе си и няма значение кой е отбелязал. Можеше да бъде някой друг, ако не бях аз”, допълни Бербатов.
Треньорът на "Брага" Жорже Коща заяви, че отборът му не е могъл да намери противодействие на българския нападател - Димитър Бербатов. “Той определено е играч, който излъчва увереност и ако говорим за европейски футбол, то той е един от най-добрите футболисти в този момент”, коментира Коща. Специалистът, който бе част от водения от Жозе Моуриньо тим на Порто вярва, че “шпорите” имат сили да спечелят Купата на УЕФА. “Могат да спечелят състезанието. Те са един от най-силните тимове, които останаха”, допълни Коща.
Мениджърът на "Тотнъм" Мартин Йол остана много доволен от представянето на българския национал. В своята сметка юношата на Пирин Благоевград има 19 гола във всички турнири през този сезон. “Това стана, когато играеше още в Германия, когато той отбеляза 18 гола след Коледа. Вероятно през следващия сезон ще отбележи повече от 25 гола. Щастлив съм, че Бербатов игра, въпреки че има проблеми със слабините. Най-вероятно ще му дам почивка съвсем скоро. Винаги стои на правилното място и му трябват само 1-2 секунди за да елиминира съперник. Берба прави страхотен сезон и няма спиране”, заяви холандският специалист.
Английският вестник “The Sun” логично определи капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов за най-добър играч в реванша със Спортинг (Брага). “The Sun” е оценил доброто представяне на българския национал с 9, като 8 са получили единствено съотборникът му Роби Кийн и Андраде от отбора на гостите.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Димитър Бербатов с нов фантастичен мач за "Тотнъм" (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди