изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:48 EEST
УДЪЛЖИХА СРОКА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КЛАДЕНЦИТЕ ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ    
НовиниКрайният срок за подаване на заявления за регистрация на кладенците за лични нужди е удължен с 6 месеца, съобщиха от пресслужбата на Басейнова дирекция. От инспекцията добавят още, че заявления могат да се подават до 11 август т.г. в офисите на Басейнова дирекция за Черноморски район, като работното време с граждани е от 9.30 ч. до 16.30 ч. Приемат се и заявления, изпратени с обратна разписка по пощата.
От дирекцията припомнят още веднъж, че регистрацията на кладенците е напълно безплатна, а заявления могат да бъдат изтеглени от интернет-страницата на дирекцията - www.bsbd.org или да се получат на място в офисите на дирекцията.

Дневно в Басейнова дирекция - Варна сега постъпват приблизително по 50 заявления. До този момент са регистрирани около 50 000 кладенеца за собствени потребности, като 19 400 кладенеца са получени с регистрите от общините, а над 26 000 са подадените заявления.
От началото на годината са проверени над 200 сондажа за стопански цели. Експерти на Басейнова дирекция са връчили приблизително 60 акта за констатирани нарушения по Закона за водите. Съставените актове са основно за извършване на водовземане без необходимото за целта разрешително. Общо за територията на дирекцията са подадени заявления за 1 908 сондажа за стопански цели.
 


Сходни връзки

УДЪЛЖИХА СРОКА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КЛАДЕНЦИТЕ ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди