изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:39 EET
25 ЛЕВА СТРУВА БИЛЕТА ЗА РИБОЛОВ    
Новини25 лева струва билетът за риболов за една година. Разрешителното за улов на риба за 6 месеца е на стойност 15 лева, а за месец - 8 лева. Седмичният билет струва 4 лева, научи НДТ.

За издаването на риболовен билет е необходимо едно заявление и две снимки, съобщи Атанас Чолаков – началник на добричкия клон на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. През миналата година териториалното звено е презаверило и новоиздало 700 билета, а от началото на тази година до вчера – близо 250. Това, че са си платили таксата да ловуват на водоема, не означава, че могат да правят това. Трябва да имат и риболовен билет, допълни Чолаков. Децата до 14 години и инвалидите ловуват риба безплатно, а за пенсионерите има 50 % отстъпка.

До края на месеца предстои да бъде издадена заповедта за квотата за улов на калкан. Очаква се по Северното Черноморие от нос Емине до Дуранкулак да бъде разрешено да се ловува до 20 тона. По всяка вероятност 50 стотинки ще бъде цената за килограм калкан.

Калкан ще могат да ловят само тези, които участват в квотата и имат разрешително, заявиха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури – Добрич, която се намира на 8 етаж в т.н. високо тяло. Желаещите да ловят калкан могат да подадат заявление там, за да бъдат включени в квотата.

НДТ

 


Сходни връзки

25 ЛЕВА СТРУВА БИЛЕТА ЗА РИБОЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди