изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:03 EET
Транспортни фирми от Добрич готвят ефективена стачка заради нелегални превозвачи    
ИкономикаДобрич. Представители на транспортни фирми от Добрич обявиха в декларация до общината и областната администрация, че на 16-и април ще протестират заради нерешени проблеми с нелегитимни превозвачи, предаде радио “Фокус”- Варна.

Това стана ясно на днешната среща на собственици на транспортни фирми с кмета на града Детелина Николова, зам.-областния управител Михаил Стоев и представители на полицията и автомобилната агенция. Данните им са, че техни колеги от Варна също ще подкрепят ефективните стачни действия. Засега не са уточнили каква ще е формата на протест- дали автомобилите ще останат в гаражите и хората ще останат без обществен транспорт, или ще излязат с колите си. Отнемане на лиценз и глоба грози превозвач, чиито автомобили затрудняват свободното движение на граждани, предупредиха представители на контролните органи. Превозвачите пък контрираха, че непрекъснато са подложени на санкции. Глобата за нелегален таксиджия е 20 лева, а за пътник без билет- 500 лева, е примерът за неравнопоставеност. От Първо РПУ обещаха засилено полицейско присъствие в района на автогарата, откъдето тръгват колите с нелицензирани транспортни услуги. Обмисля се и вариант да бъдат поставени камери в критичните точки.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Транспортни фирми от Добрич готвят ефективена стачка заради нелегални превозвачи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди