изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:24 EEST
Проблемите с ДДС в туризма остават нерешени    
ИкономикаПровеждането на семинари от туроператорските фирми или така нареченият „конгресен туризъм" да не спада към общите туристически услуги и да се облага с 20% ДДС, които биха могли да бъдат възстановени.

Това беше предложено днес по време на срещата между министърът на финансите Пламен Орешарски, представители на туристическия бизнес и председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

Предложението бе възприето позитивно от представителите на туристическия бизнес, които изразиха задоволство от конструктивния тон на дебатите.

Мениджъри на туроператорски фирми и хотелиери изложиха пред финансовия министър и експерти от дирекция „Данъчна политика" на МФ своите искания за корекции в Закона за данък добавена стойност (ЗДДС).

Представители на Българската асоциация на туроператорите призоваха за изменения в закона, чрез които да може да се ползва ставката от 7% за пълния туристически пакет.

Министър Орешарски подчерта, че този дебат води началото си още от стартирането на преговорите за присъединяване на България към ЕС, като до миналата година е било възможно диференцирано облагане на туристическите пакети. След 1 януари 2007 г. обаче страната ни е длъжна да хармонизира ДДС-режима с VІ-та директива и това е реализирано в новия Закон за ДДС.

Министърът на финансите и неговият екип подчертаха, че правят всичко възможно да защитят интересите на българския туристически бранш и конкурентноспособността му на европейския пазар.

http://money.ibox.bg

 


Сходни връзки

Проблемите с ДДС в туризма остават нерешени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди