изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:59 EEST
ДЪРЖАВАТА МЕ ОСЪДИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ, А СЕГА НЕ МИ ПОМАГА ДА СИ ИЗВАДЯ ДОКУМЕНТИ    
ОбществоТова заяви пред НДТ Сашо Русев от Добрич

"През 2004 година бях осъден и излежах присъдата си в затвора в Пловдив. На делото държавата ме осъди без лични документи, защото ги бях загубил. На 17 ноември миналата година бях освободен. Поради заболяване се наложи да вляза в болница и ми направиха частична ампутация на единия крак. В болницата бях до 31 януари тази година. След това, тъй като съм без документи, бях настанен в дом за временно настаняване в Пловдив. Свързах се със Социални грижи тук, в Добрич и хората направиха всичко възможно и ми изпратиха документи, за да може там, в Пловдив да ми бъде издадена лична карта и да мога да мина ТЕЛК. Обаче директорката на дома за временно настаняване София Тодорова ме излъга, защото и не ме искаше в дома. Така, след като разбрах, че нищо няма да стане, се върнах в Добрич. Обаче няма къде да живея. Къщата на баща ми е на ул. "Нов живот" 5 а, където сега живее неговата втора съпруга с децата си. Баща ми е покойник. Нямам никакви доходи, а не получавам и социални помощи, защото съм без лични документи. Хората от Социални грижи искат да ми помогнат, но първо трябва да платя акт 20 лв., както и да внеса пари за издаване на лични документи, за да ми направят лична карта, но нямам пари. Те не пък не могат да ми дадат социални помощи, защото съм без лична карта. Не мога да мина и ТЕЛК. Спя на пейките в Бърза помощ, на Автогарата. Сега от няколко дни ме прибра един човек от ул. "Армейска" 74 а, като спя в колата му. Храня се на два-три дни. Подадох запитване в общината да бъда настанен в общинско жилище. Получих обаче отговор на 7 март от общината, че не мога да бъда настанен, защото нямам подадена молба и не съм в регистъра. В отговора се казва още, че мога да подам молба за настаняване в общинско жилище в периода от 1 юли до 30 септември, след което ще има разглеждане. Инвалид съм, а нямам свидетелство от ТЕЛК. Защо държавата ме осъди без да имам документи, а сега същата тази държава не ми помогне да си направя документи" - попита Сашо Русев.
Потърсихме за коментар по случая зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев, който заяви за НДТ следното: "По правило, ние не можем да настаним човек, който не е картотекиран. В картотеката има хора, които чакат да бъдат настанени от по пет и десет години. По-скоро това би трябвало да е в прерогативите на социалните служби. Те имат анкети, вследствие на което, ако бъде установено, че наистина няма кой да се грижи за даден човек, то кметът може да го настани временно за 1 година в жилище".
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА МЕ ОСЪДИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ, А СЕГА НЕ МИ ПОМАГА ДА СИ ИЗВАДЯ ДОКУМЕНТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЪРЖАВАТА МЕ ОСЪДИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ, А СЕГА НЕ МИ ПОМАГА ДА СИ ИЗВАДЯ ДОКУМЕНТИ
Автор: Anonymous да 2007-03-16 @ 15:01 EET
Стига да искат могат да помогнат но човека, тъй като е инвалид.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди