изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:50 EEST
Опозицията се обяви против поста на евроминистър    
Новини По време на дебатите в Народното събрание за гласуването на предложението на премиера Сергей Станишев за министър по европейските въпроси от опозицията зададоха въпроса дали е необходим този министерски пост.

Мартин Димитров от СДС попита и какво конкретно ще върши този министър, предаде БГНЕС. Павел Шопов от Атака заяви, че Грънчарова принадлежи към “глобалистката шайка” и няма да действа в защита на българския интерес в ЕС, а ще има “една друга задача”. Трети месец този пост стои свободен, такъв ресор и такова министерство не е нужно, допълни Шопов. Според него такава функция може да поеме Министерството на външните работи. Веселин Методиев от ДСБ беше категоричен, че неговата партия няма да подкрепи тази промяна в правителството. Аргументите за това са несъгласие с цялостната политика на правителството, както и фактът, че всяка структурна промяна, провлачена във времето поражда въпроси защо се е проточила и съмнения за пазарлъци в управляващото мнозинство. Методиев изтъкна още, че е недопустимо министър да има отрицателно отношение към свой колега, имайки предвид изказванията на външния министър Ивайло Калфин в медиите по отношение на Грънчарова. По-рано премиерът Сергей Станишев представи кандидатурата на Грънчарова и аргументите за нейното назначаване на поста. http://dnes.dir.bg
 
Народното събрание избра Гергана Грънчарова за министър по европейските въпроси
16 март 2007 | 10:31 | Агенция "Фокус"
София. Със 157 гласа “за” , 54 “против” и един “въздържал се” депутатите избраха Гергана Грънчарова за министър по европейските въпроси, предаде репортер на Агенция “Фокус” . След гласуването Грънчарова положи клетва. В решението, прието от парламента, се уточнява, че министърът по европейските въпроси не ръководи министерство. Като член на правителството министърът по европейските въпроси ще участва в управлението на страната и провеждането на държавната политика, като по този начин се осигуряват условия за подобряване на координацията и възможностите за по-оперативно вземане на решения, свързани с членството ни в Европейския съюз.
С решение на Народното събрание от 21 декември 2006 година Меглена Кунева е била освободена от поста министър по европейските въпроси, заради назначаването й като еврокомисар от 1 януари 2007 година, което наложи назначаването на нов човек на поста.
Маргарита КОЛЕВА

Агенция “Фокус” припомня:
Гергана Грънчарова е родена на 14 юни 1973 г. в Пловдив. Там завършва английската езикова гимназия „Георги Кирков“, след това - право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001 г. е избрана за депутат в 39-то Народно събрание от листата на Национално движение Симеон Втори (НДСВ). През април 2004 г. е назначена за заместник-министър на външните работи в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Остава на този пост и в сформираното през 2005 г. правителството на Сергей Станишев. Грънчарова има Докторантура в катедра "Международни отношения", Юридически факултет при СУ "Св. Климент Охридски", Докторска дисертация "Разширяване на ЕС", Специализация по право на ЕС и европейска интеграция в Asser College of Europe, Хага, Холандия. Владее английски и руски език.
 


Сходни връзки

Опозицията се обяви против поста на евроминистър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди