изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:27 EET
"НЕ ЗНАМ КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ И НЯМАМ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ"    
Общество

Това заяви пред журналисти 37-годишната британка Паула Даун Робъртс, която - според списание "Пийпъл", е обявена за "най-лошата майка"

В броя си от понеделник вестник "24 часа" публикува препечатка от британското списание "Пийпъл", според което "Най-лошата британска майка живее до Варна". Оказа се, обаче, че британският колега, който е бил у нас, не е разбрал, че селото, където живее въпросната майка - Паула Робъртс, е в Добричко. Първоначални проучвания на НДТ показаха, че според временната й лична карта, тя се води на адрес в Добрич - ул. "Горски извор" 1, вх. "Б", ет. 2, ап. 6. Дамата има също и регистрирана фирма в Добрички окръжен съд.



 

 

 "Кукунест", което в превод означава кукувиче гнездо. Седалището на фирмата е на същия адрес в Добрич. Но..., както се казваше в един известен тв сериал, "Совите не са това, което са". На ул. "Горски извор" 1 живее семейство Йордан и Стефка Йорданови с децата си, като това е семейното им жилище от 15 години насам. "Ние се запознахме с Паула чрез сина ни Мирослав и други наши приятели англичани с къща в Одърци - Стивън и Джулиан. Помагали сме й един-два пъти. Наложи се да я заведа до Букурещ, за да си оправи документите" - разказа Йордан Йорданов. Семейството беше много изненадано, че Паула се води на техния адрес, както и че има фирма на същия адрес. На въпрос имат ли наблюдения - дали е грижовна или безотговорна майка, Стефка и Йордан бяха категорични, че децата й са винаги с нея. От Паула семейство Йорданови разбрали, че тя живее в собствена къща в добричкото село Росеново.

Дали за пореден път някой британски журналист не е направил лоша реклама на страната ни, се питаха вчера хората в Росеново. Заварихме група росенчани почти пред дома й. Никой от селото не се оплака от Паула. "Идва в магазина, пазари и винаги си плаща, не сме я забелязали да е дрогирана. Купи къщата от богати хора, но като дойде - изхвърли всичко. Изгори дюшемето, гардеробите. Живее в мизерия и спи на един матрак" - разказаха селяните в Росеново. Единствените проблеми, които имали с Поля, както й викат, са животните. "Живее в къщата освен с децата си и с едно прасе, имаше и магаре, а и няколко кучета" - разказват още росенчани. Първоначално купила магаренцето, защото единият от синовете й настоявал да го купят, като мислел, че това е пони. Гледали го у дома заедно с тях в стаите, и дори го хранели с вафли, но магарето пораснало и така го продали - казаха нейни съседи. Отскоро купили прасе, което също гледали вкъщи. Надвечер Поля го разхождала на каишка. Селяните се възмущавали, но тя им отвръщала - след  като вие си разхождате овцете по улиците, аз пък ще си разхождам прасето - разказаха още в селото.

Ронсенчани споделиха пред репортери още, че често при нея идвали двама роми от съседното село Божурово. Единият Метин бил наркоман. На другият му викали Гено и той скоро бил излязъл от затвора, където излежавал присъда за кражби. Поля често изчезвала и по цели нощи не се прибирала, според жителите на Росеново. Обичала да пие. Росенчани съжалявали децата й и когато ги видели по улицата, ги викали в домовете си и ги хранели, разказа кметицата на селото Ивелина Маринова. "Като жител на селото, нямам принципно никакви проблеми с нея. Единствено има оплаквания от съседите й, а и аз й правих забележки да си почисти и огради двора, защото живее заедно с много животни, най-вече кучета и те цапат и влизат в другите дворове" - добави още кметицата Маринова.

Първоначално Поля копаеше в градината си, но се съгласи да разговаря с журналисти. Освен прасето, в момента тя отглежда и 6-7 кучета, като две от тях - Фиби и Еспаня, я придружавали почти навсякъде. Двете животни бяха и строгите й пазачи по време на разговора ни с нея. Научила за България и решила да дойде тук. В селото разказала, че в родината си работила като продавачка в магазин за електроуреди, но напуснала, продала всичко, което има и дошла в нашата страна. "Имам пет деца, само синове. Двамата са с мен, а другите трима са в Англия. Единият от тях ни праща по малко пари. Аз съм бедна, но в България хората са лоши - казва Паула и продължава - нямам пари, затова къщата е така. А всички искат пари, много пари. Не знам, как така са дошли журналисти от Англия." На въпрос на "Стандарт" защо децата й Шейн, който е роден през 1994 г. и Чарли, който е роден през 1996 г., не ходят на училище, Поля заяви: "Проблем са парите и българския език. Аз нямам пари да плащам, за да научат български език". Паула отрече също да има бизнес в България.

Всъщност, тя идва в страната още през зимата на 2005/2006, като тогава й помага синът на семейство Йордан и Стефка Йорданови от Добрич. Паула живее първоначално с двамата си синове при друго британско семейство - Стивън и Джилиан, които имат къща в добричкото село Одърци. След това си купува къщата в Росеново за 25 хил. лв. и се мести заедно с децата там. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

"НЕ ЗНАМ КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ И НЯМАМ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"НЕ ЗНАМ КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ И НЯМАМ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ"
Автор: Anonymous да 2007-03-20 @ 22:28 EET
Както се вижда, едното дете е бяло, другото - мулатче. Всички са от различни бащи. Е, с какво се е занимавала Пола? Повечето англичани, които идват в България са или педали или проститутки. Безработни алкохолици и т.н. Трябва да им се забрани да идват тука. Нека да дойдат, но специалисти, от които обществото ще има полза. А на тия Англия им дава безлихвени кредири за да се махнат оттам.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди