изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:47 EEST
Договор за сътрудничество    
ОбществоКметът на Община Генерал Тошево Димитър Михайлов Петров и кметът на Община Тутракан инж. Георги Димитров Георгиев подписаха Договор за сътрудничество. В документа е посочено, че всестранното развитие на приятелските отношения между страните ще допринесе за укрепване на контактите между тях, стремейки се към развитие и сътрудничество между общностите, обществените и културни организации в областта на просветата, културата, туристически, спортни мероприятия и други административно-стопански дейности

    .

    Предметът на договора обхваща подкрепяне на контактите между просветни организации и учебно-възпитателни заведения, взаимен обмен на младежки групи и осъществяване на съвместни проекти между учебни заведения. Обмен ще се осъществи и в различни области на културата, като организиране на съвместни проекти между културно-информационните общности, участие в чествания на празници и годишнини, обмен в организацията на изложби, културни мероприятия и широкообхватен обем на културна информация. В областта на туристическите и спортни дейности ще се организират съвместни туристически, почивни и спортни прояви на терените, администрирани от двете общини, както и обмен на туристическа информация, особено в областта на учебния туризъм и екотуризъм.

    В договора е залегнало споделянето на административен опит, като съвместно обучение на кадри в администрацията, семинари и кръгли маси по актуални проблеми.

    Договорът е сключен за период от 5 години, считано от датата на подписването му – 13 март 2007 г. Срокът се удължава автоматично, ако някоя от страните не го прекрати в писмен вид 6 месеца преди изтичане на дадения период.

 

Дяко ДЯКОВ

 


Сходни връзки

Договор за сътрудничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди