изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:36 EET
Кюстендил полудя по сестри красавици    
Мис & МистърСестри хубавици взеха акъла на Кюстендил. За втора поредна година короната за градска красавица отива в семейство Бачеви. На пищна церемония в общинския театър в неделя вечерта блондинката Венета бе избрана от журито за новата "Девойка Кюстендилска пролет".

Преди точно 12 месеца короната сложи първородната дъщеря на Бачеви Мария. Местни зевзеци се чудят какво ли щеше да реши журито, ако на тазгодишния конкурс се бе явила и близначката на Венета, която е брюнетка. Момичето обаче категорично отказало да се състезава, оставяйки сестра си сама на подиума. Най-вероятно нейният ред ще дойде догодина, убедени са фенове на третата сестра. 
Сегашната първа красавица на Кюстендил Венета е на 16 години. Учи в местната природоматематическа гимназия в паралелка по биология. Засега иска да стане стоматолог повече отколкото модел. Гордее се обаче много с титлата. Триумфът й бе пълен, защото бе обявена за победител не само от журито, а стана и момиче на публиката. В семейството смятат да направят специален кът за спечелени от красивите щерки корони.
На второ място в тазгодишния конкурс се нареди Лилия Балева, а трета е Кристина Цветанова. Призьорките получиха златни медальони с герба на града, спортни и официални тоалети, обувки и прежди. Общината даде и парични награди за първите три места съответно от 500, 300 и 200 лева. За да бъде по-пищно шоуто, кандидатките дефилираха в три тура. Те се показаха пред публиката първо с маски на лицето под звуците на виенски валс. Под ориенталски ритми се представиха в бански костюми. Накрая влязоха в ролята на манекени и демонстрираха автентични народни носии, предоставени от местния исторически музей.
Кулминацията на пролетните празници в Кюстендил е утре. Тогава новата "Кюстендилска пролет" ще бъде официално коронясана на общоградско тържество в парк "Хисарлъка" на ретро мерцедес от 1951 г.
Празникът на Кюстендил е единственият у нас, регистриран в патентното ведомство. Отначало той е отбелязван като празник на "Св. 40 мъченици" в местността Хисарлъка. От 1966 г. се провежда конкурс за избор на девойка "Кюстендилска пролет" с две подгласнички и на практика е първият в страната за избор на най-красивото момиче в града.
Анна Георгиева

http://www.standartnews.com/

 


Сходни връзки

Кюстендил полудя по сестри красавици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди