изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:50 EEST
Прогнози за евровота    
Европейски съюзНа евровота – 10,67% за БСП, 9,02% - ГЕРБ, под 2% - СДС... Единствено ГЕРБ продължава да увеличава подкрепата си

На предстоящите избори за евродепутати БСП може да разчита на 10,67% от тези, които са решили да гласуват, ГЕРБ – на 9,02%.

Това показват данните от изследване на социологическата агенция “Барометър инфо”, което е било проведено между 17 и 19 март в районите на пет града – София, Варна, Търговище, Пловдив и Русе. При избирателна активност от около 36%, листата на Атака може да събере 3,63%, ДПС – 5,17%, СДС – 1,98%, НДСВ – 1,43%, ДСБ – 1,54%. Според Николай Николов от “Барометър инфо” единствено ГЕРБ продължава да увеличава подкрепата си, като за месец тя е нараснала с процент и половина, което може да се дължи и на подписаното споразумение с ВМРО.

Според социолога има прехвърляне и на гласове на симпатизанти на НДСВ към ГЕРБ и това ще продължи вероятно до самите избори за евродепутати. Прави впечатление, че анкетираните не са наясно, че могат да предпочетат конкретен кандидат от листата.

Само около 15% са отговорили, че знаят или са чували за това. "Барометър инфо" ще направи още две изследвания през април и дни преди изборите, за да се регистрират конкретните електорални нагласи, съобщи още Николов.

http://www.today.bg

 


Сходни връзки

Прогнози за евровота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди