изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:54 EEST
СТАРТИРАТ ПРОЕКТ И ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ НА УЧИТЕЛИ    
ОбществоСтартира реализацията на проект "Учители за извънкласни занимания и ваканция" и на програма "Заетост на учители в обучение на деца с увреждания", съобщи старши експертът в дирекция "Бюро по труда" в Добрич Маргарита Матева.

Основната цел на програмата е осигуряване на заетост на безработни учители и реализиране на техния преподавателски потенциал чрез ангажирането им с обучение, социална интеграция и повишаване на образователното равнище на деца с различни форми на увреждания. Педагозите трябва да са преминали обучение за придобиване на професионална квалификация за работа с деца с увреждания. Основна цел на проекта "Учители за извънкласни занимания и ваканция" е повишаване пригодността за заетост и осигуряване на заетост на безработни учители, спортни деятели и помощници на учителя в дейности и занимания, свързани с активния отдих на учениците, организирането на извънкласни занимания, както и подпомагането на педагозите при провеждане на учебния процес в училищата и др.
По програмата и проекта педагозите ще се назначават в държавни и в общински училища от системата на народната просвета. Трудовите им правоотношения се ще уреждат по Кодекса на труда, като се спазва действащата нормативна уредба за заплащане на труда на учителите. На  наетите по програмата се осигурява достъп до държавни и общински училища от системата на народната просвета и до дневни центрове на територията на общината, с оглед подпомагане и осигуряване на високо качество на тяхната работа.
Програмата и проектът ще се финансират със средства от Държавния бюджет. Заявки се приемат в дирекция „Бюро по труда", етаж 6, стая 614.

 


Сходни връзки

СТАРТИРАТ ПРОЕКТ И ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ НА УЧИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди