изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:46 EEST
В КРУШАРИ ПОИСКАХА КАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ    
ОбществоЗемеделски производителите изкараха на улицата 20 селскостопански машини в знак на протест

Около 100 жители на община Крушари, сред които и земеделски производители, започнаха вчера гражданско неподчинение срещу некадърното управление на кметския екип и Общинския съвет. Те изкараха до сградата на общината над 20 селскостопански машини в знак на протест и поискаха оставките на кмета Злати Киров и на председателя на ОбС Зекерие Алиш. Издигнати бяха плакати с надписи: "Европейските фондове не са за безделници", "Не на престъпното невежество", "Искаме кадърно управление", "Оставки!".
"Община Крушари в момента е на автопилот. Нищо не се прави. Симулира се дейност. Бюджетът се харчи по-най безобразен начин" -  заяви общинският съветник Васил Балчев. "Община Крушари е пред закриване" - каза арендаторът Кирил Джендов. Според него, в гражданското неподчинение няма политически замисъл, а само желание за съвместна работа между бизнеса, Общинския съвет и кметския екип. Протестиращите възроптаха защо председателят на ОбС взема заплата от 800 лева, а за пореден ден не е не работа, както и срещу възнагражденията на съветниците - от 80 лева. "На последната сесия се разгледаха 7 точки, без един общински съветник да си отвори устата. Само един каза: "остават ми шест месеца и не искам да вземам решения", възмути се протестиращ. Недоволните подозират, че управляващите община Крушари искат да подарят мястото от над 3 декара в местността "Иканталъка" в каварненско на фирми, близки до техните партии.
Протестът на земеделските производители беше подкрепен от асоциациите на арендаторите в Плевен и Бургас. Присъстващите гласуваха декларация, която ще бъде изпратена до председателя на ОбС, кмета и общинските съветници на Крушари, както и до президента, Народното събрание, Министерски съвет и Националното сдружение на общините в Република България.
Група от земеделски производители проведе среща с кмета Злати Киров и председателя на ОбС Зекерие Алиш. Участвали в срещата казаха, че на нея не е постигнато нищо. Кметът побързал да си тръгне, обяснявайки, че има друга важна среща. Зекерие Алиш пък се е държал цинично и заявил, че може да си стои по цял ден в кабинета и да не върши нищо. Гражданският протест на крушарци продължава. Всеки ден техниката ще бъда изкарвана до сградата на общината от 8 до 17 часа.

 


Сходни връзки

В КРУШАРИ ПОИСКАХА КАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В КРУШАРИ ПОИСКАХА КАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2007-04-03 @ 22:59 EEST
Ако хората искат нещо, редно е да бъдат изслушани. Защо ли не го правят? Или протестиращите няма какво да кажат, или някои се чувстват гузни.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди